0 0
Koruzni kruh

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

15 dag koruzne instant polente
0.9 kg gladke bele moke
2 žlički soli
1 žlička sladkorja
4 žlice olivnega olja
1 vrečka suhega kvasa
topla voda
DODAMO LAHKO:
čebula količina po okusu
slanina količina po okusu
bučnice golice količina po okusu

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Koruzni kruh

PRAVA DOMAČA KUHINJA

  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Zelo slasten koruzni kruh.

 

Dober tek!

Koraki

1
Narejeno

Priprava in peka

Instant polento skuhamo v slani vodi in pustimo, da se nekoliko ohladi.

Ta čas zmešamo gladko belo moko, sol, sladkor, olivno olje, 1 vrečko suhega kvasa in cca 3 dcl tople vode (odvisno, kako suho moko imamo). Temu dodamo delno ohlajeno, kuhano koruzno polento in zamesimo mehko (!) testo. Mesimo lahko z mešalnikom - kavlji za testo cca 10 -15 minut. Pustimo, da vzhaja v pokriti posodi 1 uro.

Potem zvrnemo testo na pomaščeno desko ali kar na kuhinjski pult in prerežemo na polovico. V eno polovico zamesimo na drobne koščke narezano, prepraženo čebulo in slanino, v drugo pa prepražene bučnice - golice, sezam,... vsako polovico testa še malo pregnetemo in damo vzhajat v pekač s peki papirjem. Hlebčka nekajkrat zarežemo, sicer nam bosta med peko skorji počili. Naj vzhajata še 30 minut.

Ta čas ogrejemo pečico na 230 stopinj. V pečico vstavimo posodico z vodo. Na tej temperaturi pečemo kruh 15 minut, nato pa še 50 minut na 180 stopinjah.

Ko je kruh pečen, ga vzamemo iz posode in ga zavijemo v krpo - pazimo, da ne bo imela vonja po mehčalcu, sicer bo kruh imel okus po tem.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Ciabatta
Naprej
Lepinja
Nazaj
Ciabatta
Naprej
Lepinja

Dodajte Komentar