0 0
Koruzna štruca z bučo

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

1 žlica Maslo
1 kocka Kvas
500 ml Voda
300 g Buča hokaido
850 g Moka
25 g Koruzna moka
90 ml Olje
1 žlička Sladkor
100 g Bučna semena
1 žlica Sol

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Koruzna štruca z bučo

  • 2 uri
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Bučo narežite in popražite na maslu.

Vodo zmešajte s sladkorjem in malo segrejte. Nadrobite kvas in počakajte nekaj minut.

Kvas vlijte v kupček bele moke. Dodajte koruzno moko, zmešano s praženo bučko, in sol ter dobro pregnetite, da dobite gladko testo. Testo pokrijte s folijo in postavite na toplo za 30 minut.

Vzhajano testo razdelite na dva dela, da boste dobili dve štruci.

Testo pregnetite in dodajte bučna semena. Gnetite, da se semena enakomerno porazdelijo. Oblikujte štruco in jo položite v pekač.

Štruco premažite z vodo in še malo posujte z bučnimi semeni. Postavite na toplo, da vzhaja še 20 minut.

V vzhajano štruco naredite nekaj zarez in postavite v pečico, segreto na 220 °C. Pecite 15 minut in zmanjšajte temperaturo na 180 °. Pecite še toliko časa, da štruca dobi lepo skorjico.

(Foto: Instagram/bettinamakesfood)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Umešana jajca z bučkami
Naprej
Puranji zrezek z rižem
Nazaj
Umešana jajca z bučkami
Naprej
Puranji zrezek z rižem