Sestavine
-
1 žlica Maslo
-
1 kocka Kvas
-
500 ml Voda
-
300 g Bučahokaido
-
850 g Moka
-
25 g Koruzna moka
-
90 ml Olje
-
1 žlička Sladkor
-
100 g Bučna semena
-
1 žlica Sol
Navodila
Bučo narežite in popražite na maslu.
Vodo zmešajte s sladkorjem in malo segrejte. Nadrobite kvas in počakajte nekaj minut.
Kvas vlijte v kupček bele moke. Dodajte koruzno moko, zmešano s praženo bučko, in sol ter dobro pregnetite, da dobite gladko testo. Testo pokrijte s folijo in postavite na toplo za 30 minut.
Vzhajano testo razdelite na dva dela, da boste dobili dve štruci.
Testo pregnetite in dodajte bučna semena. Gnetite, da se semena enakomerno porazdelijo. Oblikujte štruco in jo položite v pekač.
Štruco premažite z vodo in še malo posujte z bučnimi semeni. Postavite na toplo, da vzhaja še 20 minut.
V vzhajano štruco naredite nekaj zarez in postavite v pečico, segreto na 220 °C. Pecite 15 minut in zmanjšajte temperaturo na 180 °. Pecite še toliko časa, da štruca dobi lepo skorjico.
(Foto: Instagram/bettinamakesfood)