0 0
Koruzna obara

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
Čebula
200 g Slanina
Korenje
Stebelna zelena
3 žlice Maslo
3 žlice Moka
950 ml Piščančja juha
350 ml Smetana
340 g Mlečna koruza

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Koruzna obara

Koruza je dober vir ogljikovih hidratov, prehranskih vlaknin, vitaminov (kot sta vitamin B6 in folat) ter mineralov (kot sta magnezij in fosfor). Sladka koruza je še posebej bogata z naravnimi sladkorji. Koruza se oprašuje z vetrom, kar pomeni, da pri opraševanju ni odvisna od žuželk. Cvetni prah, ki se sprošča iz cvetov, oplodi sviloprejke (ženske cvetove) na klasih.

  • 30 minut
  • Porcije 6
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

V loncu popecite slanino in dodajte sesekljano čebulo, korenje in zeleno. Posodo pokrijte in dušite.

Dodajte maslo in moko ter na šibkem ognju kuhajte 5 minut.

V lonec dodajte juho in dobro premešajte. Malo pokuhajte, da se zgosti, nato pa dodajte smetano in koruzo. Kuhajte še 15 minut in postrezite.

(Foto: Instagram/theplantifulplatter)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Čokoladna pena
Naprej
Ocvrte pokrovače
Nazaj
Čokoladna pena
Naprej
Ocvrte pokrovače