Sestavine
-
150 ml Mineralna voda
-
4 jedilne žlice Oljčno oljeekstra deviško oljčne olje
-
0.5 kg Korenje
-
1 jedilna žlica Cvetlični med
-
Poper
-
Sol
-
2 vejici Timijansveži timijan
Navodila
Olupite korenje in razpolovite po dolžini. Operite timijan in popivnajte do suhega.
V veliki ponvi segrejte olje in na srednje velikem ognju popecite korenje 6-8 minut. Večkrat ga pri tem tudi obrnite ter posolite in popoprajte. Korenje mora obvezno ostati oranžne barve.
V ponev dodajte mineralno vodo, med in pa vejice timijana ter kuhajte toliko časa, da bo voda izparela.
Korenje občasno obrnite in pražite, da bo posteklenela.
Po potrebi dosolite in popoprajte.
Namig: Za pestro zelenjavno ponev korenju nekaj minut tik pred koncem dušenja dodajte še okoli 100 g zamrznjenega graha.
(Foto: Getty Images)