0 0
Korenje iz ponve

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
150 ml Mineralna voda
4 jedilne žlice Oljčno olje ekstra deviško oljčne olje
0.5 kg Korenje
1 jedilna žlica Cvetlični med
Poper
Sol
2 vejici Timijan sveži timijan

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Korenje iz ponve

LASTNOSTI:

    Glazirano korenje popecite z začimbami in kuhajte v mineralni vodi. Super zelenjavna priloga, ki bo popestrila skoraj vsako jed.

    • 20 minut
    • Porcije 4
    • Lahko

    Sestavine

    Navodila

    Deli

    Olupite korenje in razpolovite po dolžini. Operite timijan in popivnajte do suhega.

    V veliki ponvi segrejte olje in na srednje velikem ognju popecite korenje 6-8 minut. Večkrat ga pri tem tudi obrnite ter posolite in popoprajte. Korenje mora obvezno ostati oranžne barve.

    V ponev dodajte mineralno vodo, med in pa vejice timijana ter kuhajte toliko časa, da bo voda izparela.

    Korenje občasno obrnite in pražite, da bo posteklenela.

    Po potrebi dosolite in popoprajte.

    Namig: Za pestro zelenjavno ponev korenju nekaj minut tik pred koncem dušenja dodajte še okoli 100 g zamrznjenega graha.

    (Foto: Getty Images)

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    Limonin kruh
    Naprej
    Šampinjoni s hrustljavo skorjico
    Nazaj
    Limonin kruh
    Naprej
    Šampinjoni s hrustljavo skorjico

    Dodajte Komentar