Sestavine
-
100 g Moka brez glutena
-
60 g Brezglutenska moka za vzhajanje
-
20 g Riževa žita
-
150 g Rjavi sladkor
-
1 1/2 skodelice Korenjenaribano
-
2× Jajce
-
120 ml Olje
-
Preliv
-
60 g Maslo
-
160 g Sladkor v prahu
-
1 žlica Limonin sok
Navodila
Pečico segrejte na 180 °C. Namastite pekač in ga obložite s papirjem za peko.
V veliko skledo dajte mešanico moke, riževih žit, mešanih začimb po želji in sladkor. Premešajte, da se vse skupaj poveže. Dodajte nariban korenček, jajce in olje ter mešajte, dokler se ne povežejo.
Mešanico z žlico prelijte v pripravljen pekač. Pecite 25-30 minut.
Limonino glazuro pripravite tako, da zmešate maslo in sladkor v prahu in dodate toliko limoninega soka, da dobite mazljivo maso.
Torto prenesite na desko. Vrh torte premažite z limoninim prelivom in razrežite.
(Foto: pexels.com)