Sestavine
-
sčepec Sol
-
ščepec Sladkor
-
125 ml Polnomastno mleko
-
250 g Gladka moka
-
1 x Jajce
-
0.5 kocke Kvas
-
3 jedilne žlice Rastlinsko olje
-
50 g Ingverza nadev, sveži ingver
-
4 x Strok - česenza nadev
-
1 x Čiliza nadev, 1 strok čilija
-
750 g Korenjeza nadev
-
2 jedilni žlici Rastlinsko oljeza nadev
-
Poperza nadev
-
1 šopek Korianderza nadev
-
150 g Jogurtza nadev
-
200 g Smetana za kuhanjeza nadev
-
2 x Jajceza nadev
Navodila
Mleko na hitro segrejemo v loncu in ga vlijte nato v skledo. Dodajte nato sol, sladkor, 2 žlici olja, 1 jajce in zdrobljen kvas ter vse skupaj dobro premešajte. Moko potresite skozi cedilo in pregnetite do gladkega testa. Pokrijte in pustite vzhajati na toplem približno pol ure.
Oluščite in strite med tem časom česen. Olupite ingver in ga na fino nastrgajte. Čiliju odstranite semena in ga nasesekljajte. Olupite korenje in ga narežite na tanko.
2 žlici olja segrejte v ponvi, na katerem podušite česen, ingver in korenje. Začinite s soljo in poprom po vašem okusu ter pustite, da se ohladi.
Odstranite liste koriandra s pecljev in jih nasekljajte. V skledi zmešajte 2 jajci, koriander, navadno smetano za kuhanje in jogurt.
Pečico že vnaprej segrejte na 190 stopinj Celzija (oz. na 170 stopinj Celzija pri peki s funkcijo vročega zraka).
Pregnetite še enkrat vzhajano testo. Potresite z moko delovno površino in testo razvaljajte, da bo postala njegova površina tako velika kot je površina pekača (to je približno okoli 26 cm).
Namastite pekač z 1 žlico olja in položite vanj testo. Zavihajte rob testa navzgor. Korenje razporedite po testu in nato premažite še s kremo iz jajc in koriandra.
Pecite približno 30 do 35 minut in to na spodnjem vodu pečice.
Jed lahko postrežete vroče ali pa hladno.
(Foto: Getty Images)