0 0
Korenčkova pita

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
sčepec Sol
ščepec Sladkor
125 ml Polnomastno mleko
250 g Gladka moka
1 x Jajce
0.5 kocke Kvas
3 jedilne žlice Rastlinsko olje
50 g Ingver za nadev, sveži ingver
4 x Strok - česen za nadev
1 x Čili za nadev, 1 strok čilija
750 g Korenje za nadev
2 jedilni žlici Rastlinsko olje za nadev
Poper za nadev
1 šopek Koriander za nadev
150 g Jogurt za nadev
200 g Smetana za kuhanje za nadev
2 x Jajce za nadev

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Korenčkova pita

LASTNOSTI:

    To je pita, ki jo boste pripravili v dobrih 30 minutah. Korenčkovo pito boste obogatili še z ingverjem, čilijem in koriandrom. Pito lahko postrežete tudi kot predjed. Izbira je povsem vaša.

    • 65 minut
    • Porcije 1
    • Lahko

    Sestavine

    Navodila

    Deli

    Mleko na hitro segrejemo v loncu in ga vlijte nato v skledo. Dodajte nato sol, sladkor, 2 žlici olja, 1 jajce in zdrobljen kvas ter vse skupaj dobro premešajte. Moko potresite skozi cedilo in pregnetite do gladkega testa. Pokrijte in pustite vzhajati na toplem približno pol ure.

    Oluščite in strite med tem časom česen. Olupite ingver in ga na fino nastrgajte. Čiliju odstranite semena in ga nasesekljajte. Olupite korenje in ga narežite na tanko.

    2 žlici olja segrejte v ponvi, na katerem podušite česen, ingver in korenje. Začinite s soljo in poprom po vašem okusu ter pustite, da se ohladi.

    Odstranite liste koriandra s pecljev in jih nasekljajte. V skledi zmešajte 2 jajci, koriander, navadno smetano za kuhanje in jogurt.

    Pečico že vnaprej segrejte na 190 stopinj Celzija (oz. na 170 stopinj Celzija pri peki s funkcijo vročega zraka).

    Pregnetite še enkrat vzhajano testo. Potresite z moko delovno površino in testo razvaljajte, da bo postala njegova površina tako velika kot je površina pekača (to je približno okoli 26 cm).

    Namastite pekač z 1 žlico olja in položite vanj testo. Zavihajte rob testa navzgor. Korenje razporedite po testu in nato premažite še s kremo iz jajc in koriandra.

    Pecite približno 30 do 35 minut in to na spodnjem vodu pečice.

    Jed lahko postrežete vroče ali pa hladno.

    (Foto: Getty Images)

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    Polnjeni šampinjoni
    Naprej
    Kako porabiti ostanke rižote
    Nazaj
    Polnjeni šampinjoni
    Naprej
    Kako porabiti ostanke rižote

    Dodajte Komentar