Sestavine
-
3 x Čebula
-
800 g Korenje
-
700 g Svinjski zrezeksvinjski zrezki
-
Maslomalo
-
šopek Peteršilj
-
300 g Krompir
-
1 l Jušna osnovaiz zelenjavne jušne kocke
-
Poperpo okusu
-
Solpo okusu
Navodila
Meso narežite na koščke, čebulo sesekljajte, korenje olupite in narežite na kolobarčke, peteršiljeve liste pa na drobno sesekljajte. V velikem loncu stopite maslo in na njem nekaj minut pražite čebulo, da bo posteklenela. Dodajte korenje in narezano meso ter pražite 8-10 minut. Solite in popoprajte, nato pa zalijte z jušno osnovo in zavrite, temperaturo znižajte in pustite rahlo vreti približno 20 minut.
Olupite in narežite krompir na majhne kocke, dajte jih v lonec, zalijte z vodo in kuhajte približno še 20 minut. V lonec s korenjem in mesom dodajte krompir in vodo ter rahlo pustite vreti še 25 minut. Po potrebi enolončnico dosolite in popoprajte. Pred serviranjem jo potresite še s sesekljanim peteršiljem.
(Foto: jabiru)