0 0
Korenčkova enolončnica

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
3 x Čebula
800 g Korenje
700 g Svinjski zrezek svinjski zrezki
Maslo malo
šopek Peteršilj
300 g Krompir
1 l Jušna osnova iz zelenjavne jušne kocke
Poper po okusu
Sol po okusu

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Korenčkova enolončnica

Korenčkova enolončnica s svinjskim mesom, krompirjem, ki se prileže ob mrzlih dneh.

  • 1 ura in 40 minut
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Meso narežite na koščke, čebulo sesekljajte, korenje olupite in narežite na kolobarčke, peteršiljeve liste pa na drobno sesekljajte. V velikem loncu stopite maslo in na njem nekaj minut pražite čebulo, da bo posteklenela. Dodajte korenje in narezano meso ter pražite 8-10 minut. Solite in popoprajte, nato pa zalijte z jušno osnovo in zavrite, temperaturo znižajte in pustite rahlo vreti približno 20 minut.

Olupite in narežite krompir na majhne kocke, dajte jih v lonec, zalijte z vodo in kuhajte približno še 20 minut. V lonec s korenjem in mesom dodajte krompir in vodo ter rahlo pustite vreti še 25 minut. Po potrebi enolončnico dosolite in popoprajte. Pred serviranjem jo potresite še s sesekljanim peteršiljem.

(Foto: jabiru)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Lazanja z jačevcem
Naprej
Pražen krompir s prekajeno šunko in omako iz gorčice ter jogurta
Nazaj
Lazanja z jačevcem
Naprej
Pražen krompir s prekajeno šunko in omako iz gorčice ter jogurta

Dodajte Komentar