0 0
Korenčkov pire

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1.5 žlice Maslo
1 ščepec Sol
1 ščepec Poper - mleti
700 g Korenje

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Korenčkov pire

LASTNOSTI:

    Korenčkov pire ni le hrana za naše otroke. Odlično se prileže npr. k beli ribi, teletini, govedini ali svinjini, zato si ga lahko naredite tudi vi.

    • 30 minut
    • Porcije 4
    • Lahko

    Sestavine

    Navodila

    Deli

    Očistite korenje, olupite in operite. Narežite korenje na približno 2 cm velike kose, dajte v lonec in prelijte z dovolj hladne vode.

    Pristavite lonec na kuhalnik in kuhajte koščke korenja na srednje nizki temperaturi 20 do 25 minut, oziroma dokler se korenje ne zmehča. Vodo solite šele, ko bo ta zavrela.

    Kuhan korenček dobro odcedite in ga dajte nazaj v lonec. Dodajte še malo masla, ščepec soli in popra ter vse skupaj pretlačite v gladek pire s tlačilko.

    Opomba: Lahko uporabite olivno olje namesto masla. V pire vmešajte tudi nekaj žlic kisle smetane, če želite.

    (Foto: Getty Images)

     

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    Colcannon juha
    Naprej
    Bel kruh
    Nazaj
    Colcannon juha
    Naprej
    Bel kruh

    Dodajte Komentar