Sestavine
-
1 kg Korenje
-
1 žlica Morska sol
-
Pasta
-
1 žlica Čili v prahu
-
50 g Por
-
1 strok Česen
-
2 cm Ingver
-
100 g Redkvica
-
1 žlička Ribja omaka
-
3 žličke Sol
Navodila
Korenje olupite in naribajte. Dajte ga v skledo, posolite in prelijte z vodo. Pustite stati približno 10 ur ali čez noč na sobni temperaturi.
Preverite začinjenost in korenje nekajkrat sperite v hladni vodi.
Por obrežite in narežite, nato olupite in na drobno naribajte česen in ingver. Obrežite, olupite in narežite redkvico.
Zmešajte vse sestavine za pasto. Dodajte korenje in temeljito premešajte. Dajte jih v kozarec ali drugo posodo s tesno prilegajočim se pokrovom.
Postavite jo v hladilnik in pustite stati 10 dni. Svež bo ostal vsaj 1 mesec.
(Foto: pexels.com)