Sestavine
-
5 x KorenjeOlupljeni
-
4 žlice Gorčica
-
2 žlici Dijonska gorčica
-
1 žlička Zrnasti česen
-
1 žlička Mleta paprika
-
ščepec Mleta kumina
-
5 x Štručka
Navodila
Olupite in narežite korenje na dolžino hrenovke (približno 6 centimetrov).
V vreli vodi kuhajte korenje, dokler se ne zmehča, približno 10 do 12 minut.
Korenje odcedite in osušite s papirnato brisačo ter ga položite na krožnik.
V manjši skledi zmešajte gorčico, dijonsko gorčico, česen, papriko in kumino. Dobili boste okusen preliv za hot doge, s katerim premažite korenje z vseh strani.
Korenje boste spekli na žaru. Na neposrednem ognju korenje večkrat obrnite, dokler ne dobi sledi žara po vsej površini, 6 do 8 minut.
Štručke za hot doge prerežite po sredini in jih pogrejte na žaru, da dobijo zlato in hrustljavo skorjico.
V vsako štručko položite korenček in ga premažite s prelivom, če vam ga je še kaj ostalo od prej. Po želji lahko dodate zelenjavo, kečap itd. za še večjo pestrost okusov. Postrezite skupaj s krompirčkom ali pa kot samostojno jed.
(Foto: pexels.com)