Sestavine
-
1 1/2 skodelice Ovseni kosmiči
-
1 skodelica Kokos
-
1/2 skodelice Sezamovo seme
-
1/2 skodelice Bučna semena
-
1/2 skodelice Mandljev zdrob
-
1/2 skodelice Rozine
-
100 g Kokosovo maslo
-
1/4 skodelice Javorjev sirup
-
1/3 skodelice Rjavi sladkor
Navodila
Zmešajte ovsene kosmiče, kokos, sezamova semena, bučna semena, mandljevo moko in rozine.
Maslo, javorjev sirup in sladkor dajte v majhno ponev na srednje nizki temperaturi. Med mešanjem kuhajte 2 minuti ali dokler ne postane gladko in združeno. Pustite, da zavre. Zmanjšajte temperaturo na srednjo. Odkrito kuhajte 5 minut ali dokler se rahlo ne zgosti.
Mešanico dodajte ovsenim kosmičem. Dobro premešajte, da se zmes združi. Vtisnite v pripravljen pekač, obložen s peki papirjem. Postavite v hladilnik za 2 uri ali dokler se ne strdi. Pred rezanjem na ploščice pustite stati 15 minut na sobni temperaturi, da se rahlo zmehča.
(Foto: pexels.com)