Sestavine
-
4× Jajca
-
100 g Sladkor v prahu
-
50 g Kokos
-
50 g Moka
-
1 žlička Pecilni prašek
-
1 žlička Vaniljev ekstrakt
-
Nadev
-
100 ml Smetana za stepanje
-
1 žlička Kokosov ekstrakt
-
2 žlici Sladkor v prahu
-
5 žlic Kokos
Navodila
Segrejte pečico na 180 °C. Obložite pekač s peki papirjem.
Z električnim mešalnikom stepite jajca in sladkor v prahu, da postaneta rahla in puhasta.
V skledo dodajte kokos, moko, pecilni prašek in vaniljev ekstrakt ter nežno zmešajte, da se dobro povežejo.
Maso vlijte v pripravljen pekač in jo v ogreti pečici pecite 12-15 minut, dokler se zlato ne obarva.
Medtem pripravite nadev. V srednje veliki skledi stepite smetano za stepanje, sladkor v prahu in kokosov izvleček, da se oblikujejo čvrsti vrhovi.
Ko je biskvit pečen, ga vzemite iz pečice in takoj obrnite na čisto brisačo. Odstranite peki papir in biskvit zavijte v brisačo, začenši s krajšim koncem. Pustite, da se popolnoma ohladi.
Ko se ohladi, ga previdno odvijte in po površini razporedite mešanico stepene smetane. Potresite s kokosom.
Zvijte rolado in postrezite ohlajeno.
(Foto: Instagram/fabrizialemonbakingco)