Sestavine
-
7 g Suhi kvas
-
2 žlici Med
-
1 x Banana
-
1 x Jajce
-
800 g Moka
-
400 ml Kokosovo mleko
-
150 g Kokos
-
Maslo
Navodila
V 200 ml mlačne vode zmešajte kvas in med ter pustite nekaj minut.
Banano pretlačite in stepite jajce. V skledo dajte moko, pretlačeno banano, stepeno jajce, kokosovo mleko, kokos in majhen ščepec morske soli ter vse skupaj zmešajte.
Dodajte mešanico kvasa in pustite mešalnik delovati 15 minut. Skledo pokrijte z vlažno kuhinjsko brisačo in pustite vzhajati 1 uro.
Testo položite na pomokano površino in ga gnetite ter oblikujte v kroglo.
Testo razdelite na dva dela in ga položite v dva namaščena pekača. Pokrijte z vlažno krpo in ju pustite na toplem mestu še 1 uro.
Pečico segrejte na 200 ºC.
Hlebce pecite 30 do 35 minut ali dokler se skorja ne obarva.
Okusni so topli, postreženi s sesekljanim mangom, svežo meto in jogurtom z limetino lupino in sokom ter medom.
(Foto: pexels.com)