Sestavine
-
2 žlici Olivno olje
-
300 g Klobasa
-
1× Čebula
-
2 žlici Kari pasta
-
1 strok Česen
-
300 g Pečen paradižnik
-
300 ml Kokosovo mleko
-
2 skodelici Sveža špinača
-
sol in poper
-
3 skodelice Kuhan riž
Navodila
V veliki ponvi segrejte olje na srednje visoki temperaturi. Dodajte narezano klobaso in čebulo; kuhajte in mešajte, dokler se čebula ne zmehča in klobasa ne porjavi, 3-5 minut. Dodajte karijevo pasto in česen; kuhajte še 1 minuto.
Vmešajte paradižnike in kokosovo mleko. Zavrite in zmanjšajte temperaturo. Kuhajte nepokrito, dokler se omaka ne zgosti, 7-10 minut. Dodajte špinačo, sol in poper; kuhajte in mešajte, dokler se špinača ne začne zvijati. Postrezite z rižem.
(Foto: pexels.com)