Sestavine
-
1 x Kokos
-
2 x Čili
-
80 g Arašidipraženi
-
5 žlic Jogurt
-
1 žlica Oljčno olje
-
1 žlica Gorčična semena
-
4 x Posušen rdeč čili
-
10 listov Kari
Navodila
Kokos olupite in meso narežite na majhne koščke. Sveže čilije grobo sesekljajte.
V mešalnik dodajte koščke kokosa, arašide, 1 žličko morske soli in 150 ml vode. Mešajte, dokler mešanica ni drobna. Dodajte jogurt in ponovno zmešajte do gladke mase. Mešanico dajte v skledo.
V manjši ponvi na nizki temperaturi segrejte olje. Dodajte gorčična semena, posušene rdeče čilije in karijeve liste ter kuhajte, dokler semena ne začnejo pokati.
V kokosov čatni stresite začimbe in olje ter dobro premešajte. Ta čatni bo v hladilniku v nepredušno zaprti posodi zdržal do 2 dni. Uporabite kot omako ali prilogo.
(Foto: pexels.com)