Sestavine
-
2 žlici Maslo
-
1 dl Mleko
-
Kisla smetana
-
6 x Piščančja krača
-
Popermleti
-
Sol
-
Sladka paprika mleta
-
2 žlici Olje
-
0.35 kg Moka
-
2 x Jajce2 manjši jajci, lahko tudi 1 večje
-
1 žlička Sol
-
1 dl Mleko
-
2 dl Voda
-
1 dl Jogurt
-
90 g Kisla smetanapolovica lončka
Navodila
Piščanca operite in osušite s papirnato brisačo. Krače začinite s soljo, poprom in papriko.
Dodajte še 2 žlici olja, dobro premešajte in marinirajte okoli približno 30 minut. Meso marinirajte čez noč, saj bo tako še bolj okusno.
Preostale sestavine: moko, kislo smetano, jajca, mleko, jogurt in vodo zmešajte v gladko testo in mu dodajte žličko soli.
Pekač naoljite in postavite v pečico, ogreto na okoli 250 stopinj Celzija. Počakajte, da se pekač v pečici dovolj segreje.
Pripravljeno testo vlijte v vročo ponev, ga malo sploščite, poravnajte, nato pa nanj položite marinirana piščančja bedra. Po kračah polijte marinado oziroma olje za marinado.
Pekač vrnite v pečico in pečemo kljukušo pri 250 stopinjah Celzija 20 minut, nato temperaturo zmanjšajte na 200 stopinj Celzija in vse skupaj pecite še 25 minut.
Ko je kljukuša dovolj pečena, pekač vzamite iz pečice in na vsako kračo položite košček masla. Na sveže pečeno testo vlijte mleko (dovolj bo 1 dl). Pečico ugasnite in pekač postavite nazaj še za 10 minut.
Kljukušo postrezite in okrasite s kislo smetano.