Sestavine
-
1x paket Suhi kvas
-
x2 1/2 skodelice Moka bela
-
x1 čajna žlička Sol
-
x1 skodelica Topla voda
-
x1 žlic Olja
Navodila
V veliki skledi zmešajte kvas, 1 skodelico moke in sol. Premešajte. Nato dodajte vodo in olje. Pri nizki hitrosti stepajte 30 sekund. Nato postrgajte stranice sklede in še 3 minute stepajte pri visoki hitrosti. Z roko vmešajte toliko moke, da bo testo postalo čvrsto. Gnetite do gladkega testa, kar lahko traja do 10 minut. Testo dajte v dobro namaščeno skledo in ga obračajte, dokler ni rahlo namazano.
Pokrijte in pustite vzhajati približno 1 uro in pol ali dokler se testo ne podvoji. Nato ga pregnetite in ohladite za 2 uri. Testo prerežite na pol. Na pomokani površini polovice razvaljajte v 12-centimetrski krog, debel približno 1/8 palca. Površine testa premažite z oljčnim oljem in dodajte poljubne prelive. Pecite 25 minut pri temperaturi 220 C.