0 0
Klapavice

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

2 kg Školjke klapavice
2 žlici Olivno olje
2 stroka Česen
Čebula šalotka
1/4 skodelice Belo vino
1/4 skodelice Zelenjavna juha
2 žlici Maslo
Sol in poper
Peteršilj

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Klapavice

  • 30 minut
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

V velikem loncu na srednji temperaturi segrejte oljčno olje. Dodajte sesekljan česen in šalotko ter ju pražite 1-2 minuti oziroma dokler ne zadiši.

V lonec dodajte očiščene školjke in jih premešajte z mešanico česna in šalotke. Nato prilijte belo vino in juho ter vse skupaj dobro premešajte. Lonec pokrijte s pokrovko in školjke kuhajte 5-7 minut oziroma dokler se vse ne odprejo. Vse školjke, ki se po tem času še niso odprle, zavrzite.

Ko so školjke kuhane, lonec odstavite z ognja in dodajte maslo. Školjke nežno premešajte, da se obložijo z maslom in začinite s soljo in poprom po okusu, nato pa jih okrasite s sesekljanim peteršiljem.

Školjke takoj postrezite v skledah z nekaj juhe in rezino hrustljavega kruha, da se prepojijo z okusno juho.

(Foto: freepik.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Ocvrti kalamari
Naprej
Churros
Nazaj
Ocvrti kalamari
Naprej
Churros

Dodajte Komentar