Sestavine
-
2 kg Školjke klapavice
-
2 žlici Olivno olje
-
2 stroka Česen
-
1× Čebula šalotka
-
1/4 skodelice Belo vino
-
1/4 skodelice Zelenjavna juha
-
2 žlici Maslo
-
Sol in poper
-
Peteršilj
Navodila
V velikem loncu na srednji temperaturi segrejte oljčno olje. Dodajte sesekljan česen in šalotko ter ju pražite 1-2 minuti oziroma dokler ne zadiši.
V lonec dodajte očiščene školjke in jih premešajte z mešanico česna in šalotke. Nato prilijte belo vino in juho ter vse skupaj dobro premešajte. Lonec pokrijte s pokrovko in školjke kuhajte 5-7 minut oziroma dokler se vse ne odprejo. Vse školjke, ki se po tem času še niso odprle, zavrzite.
Ko so školjke kuhane, lonec odstavite z ognja in dodajte maslo. Školjke nežno premešajte, da se obložijo z maslom in začinite s soljo in poprom po okusu, nato pa jih okrasite s sesekljanim peteršiljem.
Školjke takoj postrezite v skledah z nekaj juhe in rezino hrustljavega kruha, da se prepojijo z okusno juho.
(Foto: freepik.com)