Sestavine
-
3 žlice Hoisin omaka
-
1 žlica Kečap
-
1 žlica Med
-
1 žlica Sojina omaka
-
1 žlica Riževo žganje
-
1 čajna žlička Rižev kis
-
1 čajna žlička Limonin sok
-
1 čajna žlička Ingver
-
½ čajne žličke Česen
-
¼ čajne žličke Kitajske začimbe v prahu
-
500 g Svinjska rebrca
Navodila
V plitvi stekleni posodi zmešajte omako hoisin, kečap, med, sojino omako, riževo žganje, rižev kis, limonin sok, nariban ingver, sesekljan česen in začimbe v prahu.
V posodo položite rebra in jih obrnite, da se obložijo. Pokrijte in marinirajte v hladilniku 2 uri ali največ čez noč.
Pečico segrejte na 165 °C. Napolnite pladenj za peko v pečici s toliko vode, da pokrije dno. Nad pladenj položite rešetko; na rešetko razporedite rebra.
V ogreti pečici pecite 40 minut, vsakih 10 minut jih obrnite in premažite z marinado.
(Foto: pexels.com)