Sestavine
-
1 l Piščančja juha
-
1 žlička Sezamovo olje
-
1× Čebula
-
15 g Ingver
-
2 stroka Česen
-
1× Čili
-
1 skodelica Bambus
-
1× Korenje
-
1× Piščančje prsinarezane na trakce
-
1 žlica Čilijeva omaka
-
1 skodelica Gobe
-
3 žlice Sojina omaka
-
1× Jajce
-
3 žlice Gustin
Navodila
Na sezamovem olju popražite sesekljan česen, čili, čebulo in ingver. Pražite, da čebula postekleni, nato pa dodajte gobe in dobro premešajte. Dodajte bambus in pražite še 5 minut.
Vse skupaj zalijte z jušno osnovo in zavrite. Dodajte naribano korenje, čilijevo omako, piščančje trakce in sojino omako. Premešajte in pustite, da vre 5-10 minut.
V 100 ml hladne vode vmešajte gustin in ga dodajte juhi, da jo zgosti. Postopoma vlivajte razžvrkljano jajce in mešajte.
Juho odstavite in servirajte. Dober tek!
(Foto: pexels.com)