Sestavine
-
Biskvit
-
3× Jajce
-
3 žlice Sladkor
-
3 žlice Moka
-
3 žlice Topla voda
-
2 žlici Kakav
-
1× Pecilni prašek
-
Čokoladni nadev
-
180 g Jedilna čokolada
-
75 g Maslo
-
50 ml Voda
-
Kremni nadev
-
500 ml Smetana za stepanje
-
3 žlice Sladkor v prahu
-
30 g Želatina
-
4 žlice Voda
-
Glazura
-
100 g Mlečna čokolada
-
55 g Maslo
Navodila
Biskvit: Ločite rumenjake od beljakov. Beljake stepite v gosto peno. Rumenjake pa stepite do bledo rumene barve, nato jim dodajte sladkor in toplo vodo. Stepajte še približno 3 minute in nato vmešajte moko, kakav in pecilni prašek.
Po žlicah dodajajte stepene beljake.
Pekač obložite s peki papirjem in ga namažite z oljem. Po vrhu vlijte 1/2 zmesi in jo z žlico porazdelite, da dobite zelo tanko plast.
Pecite v ogreti pečici na 180 °C, da je biskvit pečen in mehak. Na enak način specite še drugo plast iz preostale mešanice.
Kremni nadev: V vodo potopite želatino in pustite, da nabrekne, nato pa jo segrevajte na vodni kopeli, dokler se ne raztopi. Stepite smetano s sladkorjem v prahu in vanjo vlijte želatino.
Čokoladni nadev: Čokolado raztopite v vodni kopeli skupaj z maslom in vodo.
Ko so plasti torte pripravljene, eno premažite z 1/2 smetanove zmesi, nato pa nanjo vlijte čokoladni nadev in ga porazdelite z lopatko. Postavite v hladilnik za 5 minut, da se čokoladni nadev strdi.
Nato Pecivo vzemite iz hladilnika in na čokoladni nadev razporedite preostali kremni nadev ter ga dobro zgladite. Na vrh položite drugo plast biskvita.
Za glazuro stopite čokolado in maslo ter jo prelijte čez sladico. Preliv zgladite in postavite v hladilnik za 4-5 ur, da se dobro strdi. Pred serviranjem sladico razrežite na pravokotnike.
(Foto: pixabay.com)