Sestavine
-
200 g Maslo
-
180 g Sladkor v prahu
-
260 g Moka
-
30 g Kakav v prahu
-
Jedilna barvila
-
Navodila
Maslo in 100 g sladkorja dajte v skledo in ju stepite do gladkega in puhastega testa. Vmešajte moko, kakav v prahu in jedilno barvo ter ponovno premešajte. Za 30 minut ohladite. Delovno površino rahlo posujte z moko in testo razvaljajte na debelino 1 cm.
Z modelčkom v obliki osebe izrežite piškote in jih razporedite na pekače. Odvečno testo ponovno zvijte in ponovite. Izrezke iz testa 30 minut hladite.
Pečico segrejte na 180 °C in pecite 20 minut, dokler se ob robovih ne strdijo. Pustite, da se popolnoma ohladijo.
V skledo presejete 80 g sladkorja v prahu in postopoma vlijte 1-1½ žlice vode ter nenehno mešajte, da dobite gosto maso. Preliv dajte v vrečko za brizganje, malo odrežite konec, da naredite majhno luknjico, in na piškote vtisnite oblike kosti in lobanje, da bodo videti kot okostnjaki. Pustite, da se strdi. V nepredušno zaprti posodi bo zdržal do enega tedna.
(Foto: pexels.com)