0 0
Kebab

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
4 x Lepinja
100 g Zelje kitajsko in rdeče zelje
1 žlička Timijan
2 x Kisle kumarice
1 x Čebula rdeča
1/2 žličke Paprika pekoča mleta čili paprika
200 g Jogurt
2 x Strok - česen
100 g Solata zelena
0.5 kg Piščančje prsi
Sol po okusu
Poper po okusu
1 x Paradižnik

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kebab

Kebab je zares svetovno znana orientalska jed. Najdete ga na vseh kotičkih sveta kot hitro hrano na ulicah v velikih in majhnih mestih. Ta recept vam bo pokazal in pomagal, da uvidite kako zares hitro in pa tudi zelo enostavno je narediti doner kebab z originalno jogurtovo omako kar pri vas doma.

  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Puranje prsi narežite na tanke kose (po želji odstranite žile).

Meso, ki ste ga narezali začinite s soljo, sveže mletim poprom in timijanom. Pustite stati tako, da ni pokrito in pri tem pustite stati 2 uri, da meso vpije sestavine.

Med tem časom narežite kitajsko zelje, liste rdečega zelja in liste solate na tanke rezine.

Kisle kumarice narežite na trakove, čebulo narežite na tanke kolobarje, vse skupaj dajte v skledo, dobro premešajte in posolite. Paradižnik dobro operite in narežite na tanke rezine.

V ločeno posodo dodajte jogurt, strt česen, mini paprike in pekočo omako (tabasco) ter dobro premešajte.

Začinjeno meso (v primerni ponvi ali voku) popecite na segretem olju dobro z vseh strani.

Lepinje segrejte v pečici, ogreti na 150°C, približno okoli 2-3 minute. V tople lepinje z nožem zarežite “žepke” in jih napolnite s pečenim mesom, sesekljano zelenjavo in še z jogurtovo omako.

Dober tek!

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Boranja
Naprej
Limonina skuta
Nazaj
Boranja
Naprej
Limonina skuta

Dodajte Komentar