0 0
Kavni krofi

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
3 žličke Suhi kvas
1/2 skodelice Topla voda
1/4 skodelice Espresso
80 g Maslo
3/4 skodelice Mleko
1/2 žličke Sol
3 skodelice Moka
Olje
1 skodelica Nutela
1 skodelica Zgoščena smetana
120 g Lešniki sesekljani
1/4 skodelice Sladkor v prahu
50 g Čokolada naribana
preliv
200 g Temna čokolada sesekljana
1/4 skodelice Zgoščena smetana

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kavni krofi

  • 3 ure
  • Porcije 14
  • Lahko

Sestavine

  • preliv

Navodila

Deli

V majhni skledi stepite kvas in vodo, dokler se kvas ne raztopi.

Maslo, kavo in mleko dajte v majhno posodo na srednji temperaturi. Med občasnim mešanjem kuhajte 3 minute ali dokler se maslo ne stopi. Odstranite z ognja. Počakajte 10 minut, da se nekoliko ohladi.

V veliki skledi zmešajte sol, moko in sladkor. Naredite jamico. Dodajte mešanico kvasa in masla. Mešajte, dokler ne nastane mehko, lepljivo testo. gnetite 2 minuti ali dokler ni gladko.

Testo dajte v veliko namaščeno skledo. Pokrijte z rahlo namaščeno plastično folijo. Na toplem mestu naj stoji 1 uro .

Testo pretlačite in ga dajte na rahlo pomokano površino. Nežno gnetite, dokler ni gladko. Z rahlo pomokanim valjarjem testo razvaljajte na debelino 1 cm. Z rahlo pomokanim okroglim rezalnikom izrežite 14 krogov. Kroge položite na 2 s papirjem za peko obložena pladnja. Počakajte 15 minut.

V veliko ponev vlijte olje. Segrevajte na močnem ognju, dokler olje ni vroče. Zmanjšajte temperaturo na srednje nizko. Krofe pecite v štirih serijah po 2 minuti na vsaki strani ali dokler ne postanejo zlati.

Nutello dajte v vrečko za brizganje in jo potisnite v stranico enega krofa. V krof vtisnite malo Nutelle. Ponovite s preostalimi krofi. Stepeno smetano dajte v vrečko za brizganje in nekaj smetane vbrizgajte v krofe. Ponovite s preostalimi krofi.

Pripravite čokoladni preliv: Čokolado in smetano dajte v majhno posodo na nizki temperaturi. Med mešanjem segrevajte 5 minut ali dokler se čokolada ne stopi in je zmes gladka.

Vrh vsakega krofa potopite v glazuro, da ga obložite. Potresite z lešniki in s čokolado.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Domači krekerji
Naprej
Losos na polenti
Nazaj
Domači krekerji
Naprej
Losos na polenti

Dodajte Komentar