Sestavine
-
3 žličke Suhi kvas
-
1/2 skodelice Topla voda
-
1/4 skodelice Espresso
-
80 g Maslo
-
3/4 skodelice Mleko
-
1/2 žličke Sol
-
3 skodelice Moka
-
Olje
-
1 skodelica Nutela
-
1 skodelica Zgoščena smetana
-
120 g Lešnikisesekljani
-
1/4 skodelice Sladkor v prahu
-
50 g Čokoladanaribana
-
preliv
-
200 g Temna čokoladasesekljana
-
1/4 skodelice Zgoščena smetana
Navodila
V majhni skledi stepite kvas in vodo, dokler se kvas ne raztopi.
Maslo, kavo in mleko dajte v majhno posodo na srednji temperaturi. Med občasnim mešanjem kuhajte 3 minute ali dokler se maslo ne stopi. Odstranite z ognja. Počakajte 10 minut, da se nekoliko ohladi.
V veliki skledi zmešajte sol, moko in sladkor. Naredite jamico. Dodajte mešanico kvasa in masla. Mešajte, dokler ne nastane mehko, lepljivo testo. gnetite 2 minuti ali dokler ni gladko.
Testo dajte v veliko namaščeno skledo. Pokrijte z rahlo namaščeno plastično folijo. Na toplem mestu naj stoji 1 uro .
Testo pretlačite in ga dajte na rahlo pomokano površino. Nežno gnetite, dokler ni gladko. Z rahlo pomokanim valjarjem testo razvaljajte na debelino 1 cm. Z rahlo pomokanim okroglim rezalnikom izrežite 14 krogov. Kroge položite na 2 s papirjem za peko obložena pladnja. Počakajte 15 minut.
V veliko ponev vlijte olje. Segrevajte na močnem ognju, dokler olje ni vroče. Zmanjšajte temperaturo na srednje nizko. Krofe pecite v štirih serijah po 2 minuti na vsaki strani ali dokler ne postanejo zlati.
Nutello dajte v vrečko za brizganje in jo potisnite v stranico enega krofa. V krof vtisnite malo Nutelle. Ponovite s preostalimi krofi. Stepeno smetano dajte v vrečko za brizganje in nekaj smetane vbrizgajte v krofe. Ponovite s preostalimi krofi.
Pripravite čokoladni preliv: Čokolado in smetano dajte v majhno posodo na nizki temperaturi. Med mešanjem segrevajte 5 minut ali dokler se čokolada ne stopi in je zmes gladka.
Vrh vsakega krofa potopite v glazuro, da ga obložite. Potresite z lešniki in s čokolado.
(Foto: pexels.com)