0 0
Karpati torta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
125 g Margarina za testo
2 dl Voda za testo
5 x Jajce za testo
1 skodelica Moka za testo
Sol za testo
2 žlici Moka za nadev
3 vrečke Vanilijev puding za nadev
100 g Sladkor za nadev
1 l Mleko za nadev
250 g Margarina za nadev
2 žlici Stepena smetana za nadev
0.5 l Sladka smetana za nadev
Sadje za nadev, poljubno sadje

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Karpati torta

LASTNOSTI:

    Poznana je tudi pod imenom 'karpatka' in je priljubljena poljska sladica. Ime je dobila po gorovju Karpati, ker testo med peko tako valovito naraste, da prav res spominja na gorovje, ko ga potrosite še s sladkorjem v prahu pa dobi videz zasneženih gora. Za pripravo ne potrebujete dragih in zapletenih sestavin.

    • 1 ura in 20 minut
    • Porcije 10
    • Lahko

    Sestavine

    Navodila

    Deli

    V posodi zavrite 2 dl vode in 125 g margarine. Ko bo zavrelo, odstavite z ognja in dodajte 2 dl skodelice moke in malo soli ter dobro premešajte. V še vročo zmes eno za drugo dodajajte jajca in zmes ves čas mešajte. Dobljeno mešanico razdelite na dva dela. V pekač velikosti 37 x 37 cm (lahko tudi manjšega, odvisno od vašega štedilnika) položite paipir za peko, na katerega na tanko razporedite zmes.

    Puding razžrvkljajte v 2 dl hladnega mleka in dodajte moko ter vse zelo dobro premešajte. da ni grudic. Preostalemu mleku dodajte sladkor in zavrite. Dodajte stepeno mešanico in skuhajte nadev. Ko se ohladi, občasno premešajte, da ne nastanejo grudice. Še toplemu nadevu dodajte zmehčano margarino in stepeno smetano ter vse skupaj dobro stepite.

    Z dobljeno zmesjo premažete po prvi skorji. Nanjo položite poljubno sadje, ki ga imate.

    Sladko smetano stepite po navodilih. Razporedite po sadju.

    Pokrijte z drugo skorjo in po želji potresite s sladkorjem v prahu.

    Pečico segrejte na 220 stopinj Celzija in pecite 15-20 minut.

    (Foto: Getty Images)

     

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    Chia kruh
    Naprej
    Sirov fondi
    Nazaj
    Chia kruh
    Naprej
    Sirov fondi

    Dodajte Komentar