Sestavine
-
125 g Margarinaza testo
-
2 dl Vodaza testo
-
5 x Jajceza testo
-
1 skodelica Mokaza testo
-
Solza testo
-
2 žlici Mokaza nadev
-
3 vrečke Vanilijev pudingza nadev
-
100 g Sladkorza nadev
-
1 l Mlekoza nadev
-
250 g Margarinaza nadev
-
2 žlici Stepena smetanaza nadev
-
0.5 l Sladka smetanaza nadev
-
Sadjeza nadev, poljubno sadje
Navodila
V posodi zavrite 2 dl vode in 125 g margarine. Ko bo zavrelo, odstavite z ognja in dodajte 2 dl skodelice moke in malo soli ter dobro premešajte. V še vročo zmes eno za drugo dodajajte jajca in zmes ves čas mešajte. Dobljeno mešanico razdelite na dva dela. V pekač velikosti 37 x 37 cm (lahko tudi manjšega, odvisno od vašega štedilnika) položite paipir za peko, na katerega na tanko razporedite zmes.
Puding razžrvkljajte v 2 dl hladnega mleka in dodajte moko ter vse zelo dobro premešajte. da ni grudic. Preostalemu mleku dodajte sladkor in zavrite. Dodajte stepeno mešanico in skuhajte nadev. Ko se ohladi, občasno premešajte, da ne nastanejo grudice. Še toplemu nadevu dodajte zmehčano margarino in stepeno smetano ter vse skupaj dobro stepite.
Z dobljeno zmesjo premažete po prvi skorji. Nanjo položite poljubno sadje, ki ga imate.
Sladko smetano stepite po navodilih. Razporedite po sadju.
Pokrijte z drugo skorjo in po želji potresite s sladkorjem v prahu.
Pečico segrejte na 220 stopinj Celzija in pecite 15-20 minut.
(Foto: Getty Images)