Sestavine
-
2 žlici Olje
-
2 x Jajčevecnarezana na velike kose
-
2 x Čebulasesekljana
-
2 stroka Česenzdrobljena
-
5 cm velik kos Ingvernariban
-
1 čajna žlička Semena kumina
-
1 čajna žlička Semena koriandrazdrobljena
-
1 čajna žlička Mleta kurkuma
-
1/2 čajne žličke Čili v prahu
-
400 ml Polnomastno kokosovo mleko
-
1 žlica Pasta tamarind (indijski datelj)
-
1 žlica Arašidovo maslo
-
Koriander
Navodila
V ponvi segrejte olje. Jajčevce kuhajte v serijah, dokler ne postanejo zlati in mehki. Po potrebi dodajajte olje. Ko so jajčevci pečeni, jih izdolbite.
V isto ponev dodajte čebulo in jo pražite, dokler se ne zmehča in pozlati. Dodajte česen in ingver ter kuhajte 1 minuto. Dodajte začimbe in kuhajte 2 minuti.
Vmešajte kokosovo mleko, tamarind (indijski datelj) in arašidovo maslo. Rahlo kuhajte, dokler se arašidovo maslo ne stopi. Dodajte jajčevce in kuhajte 15 minut. Vmešajte nekaj koriandra in postrezite s kruhom ali rižem.
(Foto: pexels.com)