0 0
Karbonara z gobami

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
200 g Gobe
150 g Slanina
350 g Špageti
50 g Parmezan
Čebula
1 strok Česen
100 ml Mleko
Sol
Voda
Olje

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Karbonara z gobami

  • 15 minut
  • Porcije 3
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Slanino narežite na drobne kocke, gobe pa na rezine. Zavrite velik lonec s slano vodo in skuhajte testenine po navodilih na embalaži.

V ponvi segrejte olje in na srednje močnem ognju prepražite slanino 5 minut. V ponev dodajte gobe in jih med mešanjem kuhajte še 5 minut.

V ločeni ponvi popražite sesekljano čebulo, da postekleni in dodajte sesekljan česen. V ponev stresite gobe in slanino.

Dodajte mleko in kuhajte na zmernem ognju, pri tem pa mešajte. Kuhane testenine odcedite. Dodajte omako in parmezan. Začinite s poprom in premešajte, da se združijo. Po potrebi dodajte še malo mleka, da bo omaka tako kremaste konsistence, kot vam je všeč.

Po želji dodajte peteršilj in pečene šparglje. Dober tek!

(Foto: pixabay.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Bučni mac and cheese
Naprej
Mac and cheese kroketi
Nazaj
Bučni mac and cheese
Naprej
Mac and cheese kroketi

Dodajte Komentar