Sestavine
-
200 g Gobe
-
150 g Slanina
-
350 g Špageti
-
50 g Parmezan
-
1× Čebula
-
1 strok Česen
-
100 ml Mleko
-
Sol
-
Voda
-
Olje
Navodila
Slanino narežite na drobne kocke, gobe pa na rezine. Zavrite velik lonec s slano vodo in skuhajte testenine po navodilih na embalaži.
V ponvi segrejte olje in na srednje močnem ognju prepražite slanino 5 minut. V ponev dodajte gobe in jih med mešanjem kuhajte še 5 minut.
V ločeni ponvi popražite sesekljano čebulo, da postekleni in dodajte sesekljan česen. V ponev stresite gobe in slanino.
Dodajte mleko in kuhajte na zmernem ognju, pri tem pa mešajte. Kuhane testenine odcedite. Dodajte omako in parmezan. Začinite s poprom in premešajte, da se združijo. Po potrebi dodajte še malo mleka, da bo omaka tako kremaste konsistence, kot vam je všeč.
Po želji dodajte peteršilj in pečene šparglje. Dober tek!
(Foto: pixabay.com)