Sestavine
-
450 ml Topla voda
-
2× Kvas
-
100 g Sladkor
-
2 žlički Sol
-
4 žlice Maslo
-
1× Jajce
-
750 g Moka
-
Cimetov sladkor
-
Preliv
-
200 g Rjavi sladkor
-
180 ml Maslostopljeno
-
3 žlice Voda
Navodila
Zmešajte vodo in kvas ter počakajte 5 minut. Vmešajte sladkor, sol in 2 skodelici moke.
Dodajte jajce in maslo ter premešajte. Z roko vmešajte preostalo moko, in če je testo še vedno lepljivo, dodajte le toliko, da ne bo več lepljivo.
Pustite, da se testo podvoji. Površino posujte z moko in ga razvaljajte.
Testo namažite z zelo tanko plastjo mehkega masla in posujte z mešanico cimeta in sladkorja. Zvijte ga in narežite na majhne kose. Dobili jih boste 18.
Rjavi sladkor in stopljeno maslo dobro premešajte. Vmešajte 3 žlice vode. Mešanico razdelite v 3 tortne pekače. V vsakega položite 6 rolic.
Pustite vzhajati približno 45 minut. V pečici s temperaturo 160 °C pecite 20 minut.
Pustite, da se nekoliko ohladijo, in jih uživajte, ko so še topli.
(Foto: pexels.com)