0 0
Karamelna torta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
220 g Maslo
120 g Sladkor v prahu
100 g Rjavi sladkor
1 žlička Vaniljev ekstrakt
4 x Jajca
220 g Moka
2 žlici Mleko
Koščki karamele
Glazura
200 g Maslo
400 g Sladkor v prahu
70 g Karamelni namaz

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Karamelna torta

  • 1 ura
  • Porcije 12
  • Lahko

Sestavine

  • Glazura

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 180 °C. Dva modela za pecivo namastite z maslom in s peki papirjem.

Stepajte maslo in oba sladkorja, da postaneta svetlejše barve in puhasta. Dodajte vaniljo in jajca, med vsakim jajcem dodajte žlico moke in stepajte. Dodajte preostalo moko in mleko. Razdelite med pekače in jih pecite 30 minut, da postanejo zlati.

Ko se biskvit hladi, pripravite glazuro. V skledo dajte maslo in sladkor v prahu ter ju nekaj minut stepajte, da postaneta rahla. Stepite karamelo in po potrebi dodajte 1 žlico vrele vode, da se razrahlja.

S polovico glazure premažite biskvit, nato pa preostanek premažite po vrhu in ga zgladite z nožem ali s hrbtno stranjo žlice. Pustite na hladnem mestu, dokler ni pripravljen za serviranje. Prelijte s 3 žlicami dodatne omake in razporedite koščke karamele ali čokolade ter postrezite.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Juha s piščancem za zimski čas
Naprej
Njoki z bolonjsko omako iz pečice
Nazaj
Juha s piščancem za zimski čas
Naprej
Njoki z bolonjsko omako iz pečice

Dodajte Komentar