Sestavine
-
220 g Maslo
-
120 g Sladkor v prahu
-
100 g Rjavi sladkor
-
1 žlička Vaniljev ekstrakt
-
4 x Jajca
-
220 g Moka
-
2 žlici Mleko
-
Koščki karamele
-
Glazura
-
200 g Maslo
-
400 g Sladkor v prahu
-
70 g Karamelni namaz
Navodila
Pečico segrejte na 180 °C. Dva modela za pecivo namastite z maslom in s peki papirjem.
Stepajte maslo in oba sladkorja, da postaneta svetlejše barve in puhasta. Dodajte vaniljo in jajca, med vsakim jajcem dodajte žlico moke in stepajte. Dodajte preostalo moko in mleko. Razdelite med pekače in jih pecite 30 minut, da postanejo zlati.
Ko se biskvit hladi, pripravite glazuro. V skledo dajte maslo in sladkor v prahu ter ju nekaj minut stepajte, da postaneta rahla. Stepite karamelo in po potrebi dodajte 1 žlico vrele vode, da se razrahlja.
S polovico glazure premažite biskvit, nato pa preostanek premažite po vrhu in ga zgladite z nožem ali s hrbtno stranjo žlice. Pustite na hladnem mestu, dokler ni pripravljen za serviranje. Prelijte s 3 žlicami dodatne omake in razporedite koščke karamele ali čokolade ter postrezite.
(Foto: pexels.com)