0 0
Karamelna torta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

240 g Moka
10 g Pecilni prašek
ščepec Sol
100 g Maslo
300 g Sladkor
Jajce
1 žlička Vaniljev ekstrakt
240 ml Mleko
240 ml Karamela v pločevinki
Glazura
220 g Maslo
500 g Sladkor v prahu
120 ml Karamela v pločevinki
40 ml Zgoščena smetana

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Karamelna torta

  • 1 ura
  • Lahko

Sestavine

  • Glazura

Navodila

Deli

Segrejte pečico na 180 °C ter namastite in z moko posujte tri okrogle pekače za torte.

V srednje veliki skledi zmešajte moko, pecilni prašek in sol.

V veliki skledi zmešajte maslo in sladkor, dokler ne postaneta rahla in puhasta. Dodajte jajca in vaniljev ekstrakt in mešajte, dokler se dobro ne združi.

Masleni zmesi postopoma dodajte mešanico moke, izmenično z mlekom. Mešajte, dokler se sestavine ne povežejo. Testo enakomerno razdelite med pripravljene pekače za torte.

Pecite 20-25 minut. Biskvite vzemite iz pečice in jih pustite 5 minut, da se ohladijo v pekačih. Nato jih prenesite na rešetko, da se popolnoma ohladijo.

Za pripravo glazure maslo v veliki skledi stepajte, dokler ni svetlo in puhasto, približno 2-3 minute. Postopoma dodajajte sladkor v prahu, po eno skodelico naenkrat, in po vsakem dodajanju dobro premešajte. Dodajte karamelno omako in mešajte, dokler se dobro ne združi. Po žlicah dodajajte smetano, dokler glazura ne doseže želene konsistence.

Torto sestavite tako, da eno plast biskvita položite na podstavek za torto ali servirni krožnik. Na torto nanesite plast karamelne omake, nato pa jo prekrijte s plastjo glazure.

Ponovite s preostalima dvema plastema in vsako plast premažite s karamelno omako in glazuro.

Ko so vse plasti zložene, po vrhu in straneh torte namažite tanko plast glazure.

Torto pustite v hladilniku 10-15 minut, da se strdi, nato pa po vrhu in straneh torte nanesite debelejšo plast glazure.

Po želji torto na vrhu pokapajte s karamelno omako.

Torto narežite na rezine in uživajte!

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Brusnični kruh
Naprej
Hruškova pita
Nazaj
Brusnični kruh
Naprej
Hruškova pita

Dodajte Komentar