0 0
Karamelna rolada

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Jajce
130 g Sladkor
ščepec Sol
40 ml Maslo
1 žlička Vanilja
60 g Moka
60 g Sladkor v prahu
Nadev
200 g Rjavi sladkor
100 g Sladkor
320 ml Koruzni sirup
60 ml Maslo
250 ml Kondenzirano mleko
1/2 žličke Vanilja

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Karamelna rolada

Rolade so lahko slane ali sladke. Slane rolade pogosto vsebujejo meso, perutnino ali ribe, ki se zvijajo okoli nadeva, kot so zelenjava, sir ali zelišča. Sladke rulade so običajno narejene iz biskvita ali tankega testa, ki se zvije okoli nadeva, kot so stepena smetana, sadje ali čokolada.

  • 30 minut
  • Lahko

Sestavine

  • Nadev

Navodila

Deli

Segrejte pečico na 180 °C in obložite pekač s peki papirjem.

Zmešajte rumenjake in sladkor. Malo segrejte, nato pa stepajte, da dobite penasto maso. Dodajte moko in sol ter mešajte, postopoma pa dodajajte maslo in vaniljo.

Maso nalijte v pekač in pecite 20 minut.

Zmešajte oba sladkorja in koruzni škrob ter segrevajte, dokler temperatura na termometru ne kaže 118 °C. Dodajte maslo, mleko in vaniljo ter dobro premešajte, da dobite gladek karamelni nadev.

Testo obrnite na površino, posuto s sladkorjem v prahu. Premažite ga z nadevom in zvijte v rolado.

Rolado potresite s sladkorjem v prahu in jo razrežite. Dober tek!

(Foto: Instagram/jk_magic.kitchen)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Ocvrte pokrovače
Naprej
Mlečni riž s suhim sadjem in oreščki
Nazaj
Ocvrte pokrovače
Naprej
Mlečni riž s suhim sadjem in oreščki