Sestavine
-
5× Jajce
-
130 g Sladkor
-
ščepec Sol
-
40 ml Maslo
-
1 žlička Vanilja
-
60 g Moka
-
60 g Sladkor v prahu
-
Nadev
-
200 g Rjavi sladkor
-
100 g Sladkor
-
320 ml Koruzni sirup
-
60 ml Maslo
-
250 ml Kondenzirano mleko
-
1/2 žličke Vanilja
Navodila
Segrejte pečico na 180 °C in obložite pekač s peki papirjem.
Zmešajte rumenjake in sladkor. Malo segrejte, nato pa stepajte, da dobite penasto maso. Dodajte moko in sol ter mešajte, postopoma pa dodajajte maslo in vaniljo.
Maso nalijte v pekač in pecite 20 minut.
Zmešajte oba sladkorja in koruzni škrob ter segrevajte, dokler temperatura na termometru ne kaže 118 °C. Dodajte maslo, mleko in vaniljo ter dobro premešajte, da dobite gladek karamelni nadev.
Testo obrnite na površino, posuto s sladkorjem v prahu. Premažite ga z nadevom in zvijte v rolado.
Rolado potresite s sladkorjem v prahu in jo razrežite. Dober tek!
(Foto: Instagram/jk_magic.kitchen)