Sestavine
-
8 x Jabolko
-
2 skodelici Rjavi sladkor
-
Kondenzirano mleko
-
Kondenzirano mleko
-
Kondenzirano mleko
-
1 pločevinka Kondenzirano mleko
-
1 skodelica Maslo
-
1 skodelica Koruzni sirup
-
2 žlički Vaniljev ekstrakt
Navodila
Velik lonec z vodo zavrite. Jabolka za nekaj sekund potopite v vrelo vodo, nato jih osušite s papirnatimi brisačami, da odstranite vosek z olupkov. Jabolka postavite na stran, da se popolnoma ohladijo, približno 30 minut.
V dno vsakega ohlajenega jabolka skozi sredico vstavite paličice za ročaj. Pekač obložite s peki papirjem.
V ponvi na srednje visoki temperaturi zmešajte rjavi sladkor, sladkano kondenzirano mleko, koruzni sirup in maslo. Med nenehnim mešanjem zavrite, nato pa temperaturo zmanjšajte na srednjo. Kuhajte, dokler termometer za sladkarije ne pokaže 120 stopinj C, pri čemer nenehno mešajte, da se ne zažge, približno 30 minut. Karamelo odstavite z ognja in vmešajte vaniljev ekstrakt.
Hitro potopite vsako jabolko v vročo karamelo, da popolnoma obložite jabolko in približno. Še vroča jabolka potresemo z želenimi prelivi. Karamelna jabolka pustite, da se na pripravljenem pekaču ohladijo, približno 1 uro.
(Foto: pexels.com)