0 0
Kanoli

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Testo
4 skodelice Moka 1 skodelica = 240 ml
2 žlici Sladkor
1⁄4 žličke Sol
3 žlice Maslo
Jajčni rumenjak
130 ml Belo vino
Olje za cvrtje
Nadev
4 skodelice Rikota
1 skodelica Sladkor v prahu
1 žlica Vaniljev ekstrakt
2 žlici Češnja marachino (kandirana češnja) sesekljane
2 žlici Čokolada
200 ml Smetana za stepanje

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kanoli

  • 2 uri
  • Srednje

Sestavine

  • Testo

  • Nadev

Navodila

Deli

Za pripravo testa zmešajte moko, sladkor in sol. Vmešajte maslo.

Dodajte rumenjake; premešajte z vilicami. Po žlicah vmešajte vino, dokler se testo ne zlepi.

Iz testa oblikujte kroglo in jo pustite stati 30 minut. Testo na dobro pomokani površini razvaljajte na tanko.

Z robom kozarca (premera približno 3 do 4 cm) v razvaljano testo naredite odtise krogov. Z nožem za rezanje jih izrežite do konca. Vsak krog testa zvijte okoli kovinske cevke za kanole, prekrijte konce in pritisnite, da se zatesni, robove pa rahlo razširite.

Po enega ali dva naenkrat cvrite v vročem olju približno 1 minuto in obračajte, da porjavijo vse strani.

Odstranite jih iz olja in odcedite na papirnatih brisačah.

Pustite, da se ohladijo minuto ali dve, preden poskušate odstraniti kovinsko cevko. Če želite odstraniti cevko, držite lupino kanola navzdol na papirnati brisači in previdno potisnite cevko z enega konca.

Pustite lupine kanolov na papirnati brisači s šivom navzdol, da se popolnoma ohladijo.

Zmešajte rikoto, sladkor v prahu in vaniljev ekstrakt, dokler se ne združijo. Češnje iztisnite s papirnatimi brisačami, da odstranite vso tekočino.
(Če jih ne boste dobro stisnili, boste imeli rožnato vodnato polnilo!). V rikoto vmešajte češnje in čokoladne koščke ter pazite, da jih ne premešate preveč. Za lažji nadev lahko 1 skodelico smetane stepete do trdih vrhov in jo v tem koraku vmešate v zmes za nadev.

Nadev hladite približno 30 minut, preden ga vlijete v ohlajene lupine. Kanole lahko okrasite tako, da po vrhu potresete sladkor v prahu.
Za okrasitev lahko uporabite tudi stepeno smetano, češnjo in narezano čokolado. Do postrežbe hranite v hladilniku.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Rdeča pesa kot priloga
Naprej
Pita iz sladkega krompirja
Nazaj
Rdeča pesa kot priloga
Naprej
Pita iz sladkega krompirja

Dodajte Komentar