Sestavine
-
Testo
-
4 skodelice Moka1 skodelica = 240 ml
-
2 žlici Sladkor
-
1⁄4 žličke Sol
-
3 žlice Maslo
-
2× Jajčni rumenjak
-
130 ml Belo vino
-
Olje za cvrtje
-
Nadev
-
4 skodelice Rikota
-
1 skodelica Sladkor v prahu
-
1 žlica Vaniljev ekstrakt
-
2 žlici Češnja marachino (kandirana češnja)sesekljane
-
2 žlici Čokolada
-
200 ml Smetana za stepanje
Navodila
Za pripravo testa zmešajte moko, sladkor in sol. Vmešajte maslo.
Dodajte rumenjake; premešajte z vilicami. Po žlicah vmešajte vino, dokler se testo ne zlepi.
Iz testa oblikujte kroglo in jo pustite stati 30 minut. Testo na dobro pomokani površini razvaljajte na tanko.
Z robom kozarca (premera približno 3 do 4 cm) v razvaljano testo naredite odtise krogov. Z nožem za rezanje jih izrežite do konca. Vsak krog testa zvijte okoli kovinske cevke za kanole, prekrijte konce in pritisnite, da se zatesni, robove pa rahlo razširite.
Po enega ali dva naenkrat cvrite v vročem olju približno 1 minuto in obračajte, da porjavijo vse strani.
Odstranite jih iz olja in odcedite na papirnatih brisačah.
Pustite, da se ohladijo minuto ali dve, preden poskušate odstraniti kovinsko cevko. Če želite odstraniti cevko, držite lupino kanola navzdol na papirnati brisači in previdno potisnite cevko z enega konca.
Pustite lupine kanolov na papirnati brisači s šivom navzdol, da se popolnoma ohladijo.
Zmešajte rikoto, sladkor v prahu in vaniljev ekstrakt, dokler se ne združijo. Češnje iztisnite s papirnatimi brisačami, da odstranite vso tekočino.
(Če jih ne boste dobro stisnili, boste imeli rožnato vodnato polnilo!). V rikoto vmešajte češnje in čokoladne koščke ter pazite, da jih ne premešate preveč. Za lažji nadev lahko 1 skodelico smetane stepete do trdih vrhov in jo v tem koraku vmešate v zmes za nadev.
Nadev hladite približno 30 minut, preden ga vlijete v ohlajene lupine. Kanole lahko okrasite tako, da po vrhu potresete sladkor v prahu.
Za okrasitev lahko uporabite tudi stepeno smetano, češnjo in narezano čokolado. Do postrežbe hranite v hladilniku.
(Foto: pexels.com)