Sestavine
-
8 rezin Francoska bageta
-
1 file Morski list
-
100 ml Grški jogurt
-
1 žlica Kapre
-
1 žlica Olivno olje
-
Sol in poper
-
1 žlica Koper
Navodila
Segrejte pečico na 190 °C. Rezine bagete položite na pekač in jih popecite, da rahlo pozlatijo in postanejo hrustljave.
File morskega lista začinite s soljo in poprom. V ponvi na srednje visoki temperaturi segrejte oljčno olje. Dodajte file morskega lista in ga na vsaki strani pecite približno 3 minute. Odstranite z ognja in pustite, da se nekoliko ohladi.
Ko se morski list ohladi, ga z vilicami zdrobite na majhne kosmiče.
V manjši skledi zmešajte grški jogurt, sesekljan koper in kapre. Po okusu začinite s soljo in poprom.
Na vsako popečeno rezino bagete namažite tanko plast mešanice jogurta. Vsako rezino obložite z majhno količino mesa morskega lista.
Po želji kanapeje potresite z limonino lupinico za dodaten okus. Vsak kanape okrasite z majhno vejico svežega kopra.
Kanapeje iz morskega lista razporedite na servirni krožnik in jih takoj postrezite.
Ti kanapeji iz morskega lista so čudovita predjed ali prigrizek za zabave. Kombinacija mesa morskega lista, kremastega namaza in svežega kopra ustvari okusno in elegantno poslastico. Uživajte!
(Foto: freepik.com)