Sestavine
-
750 g Brstični ohrovt
-
Maslopo želji
Navodila
Brstični ohrovt ali vitaminska kroglica je ena najbolj zdravih zelenjav, ki jih lahko pridelamo na domačem vrtu. Vsebuje vitamina C in K, ta je ključen za zdrave kosti. Brstični ohrovt je tudi odlično detox živilo, saj je naraven antioksidant, s katerim si prečistimo telo. Zelo uporaben je v različnih napitkih, kot priloga, juha ali pa kot samostojna jed. Za ženske je brstični ohrovt skrivnostno živilo za mehko in sijočo kožo.
Kako skuhamo Brstični ohrovt? Ohrovt stresite v ponev, dodajte nekaj centimetrov vode in ščepec soli in pokrijte ter zavrite, nato pa zmanjšajte temperaturo in kuhajte s pokrovko 5 minut, odvisno od velikosti.
Z ostrim nožem preverite, ali so kuhani (nož mora gladko prodreti ohrovt). Če niso, jih kuhajte še malo dlje in ponovno preverite.
Brstični ohrovt odcedite in preložite v skledo. Po želji postrezite s koščkom masla.
(Foto: unsplash.com)