Sestavine
-
4 skodelice Voda1 skodelica = 240 ml
-
1 čajna žlička Sol
-
1 skodelica Polenta
-
3 žlice Maslo
-
½ skodelice Sirnariban
Navodila
V ponvi zavrite posoljeno; v vrelo vodo počasi stresite polento in jo nenehno stepajte.
Zmanjšajte temperaturo na nizko in med pogostim stepanjem kuhajte, dokler se polenta ne zgosti, približno 5 minut. Mešanica polente mora biti še vedno rahla. Pokrijte in kuhajte 30 minut ter vsakih 5 do 6 minut stepajte. Ko je polenta pregosta za stepanje, jo premešajte z leseno žlico. Polenta je gotova, ko je tekstura kremasta.
Izklopite ogenj in v polento nežno vmešajte 2 žlici masla, dokler se maslo delno ne stopi; v polento vmešajte 1/2 skodelice sira in pustite stati 5 minut, da se zgosti.
Polento premešajte in jo prenesite v skledo za serviranje. Polenti dodajte preostalo 1 žlico masla in približno 1 žlico sveže naribanega sira. Po želji postrezite s popečeno zelenjavo. Dober tek!
(Foto: freepik.com)