0 0
Kako pripraviti najboljšo polento?

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
4 skodelice Voda 1 skodelica = 240 ml
1 čajna žlička Sol
1 skodelica Polenta
3 žlice Maslo
½ skodelice Sir nariban

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kako pripraviti najboljšo polento?

  • 1 ura
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

V ponvi zavrite posoljeno; v vrelo vodo počasi stresite polento in jo nenehno stepajte.

Zmanjšajte temperaturo na nizko in med pogostim stepanjem kuhajte, dokler se polenta ne zgosti, približno 5 minut. Mešanica polente mora biti še vedno  rahla. Pokrijte in kuhajte 30 minut ter vsakih 5 do 6 minut stepajte. Ko je polenta pregosta za stepanje, jo premešajte z leseno žlico. Polenta je gotova, ko je tekstura kremasta.

Izklopite ogenj in v polento nežno vmešajte 2 žlici masla, dokler se maslo delno ne stopi; v polento vmešajte 1/2 skodelice sira in pustite stati 5 minut, da se zgosti.

Polento premešajte in jo prenesite v skledo za serviranje. Polenti dodajte preostalo 1 žlico masla in približno 1 žlico sveže naribanega sira. Po želji postrezite s popečeno zelenjavo. Dober tek!

(Foto: freepik.com)

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Goveji bočnik v omaki s krompirjem
Naprej
Riž z grozdjem in jabolki
Nazaj
Goveji bočnik v omaki s krompirjem
Naprej
Riž z grozdjem in jabolki

Dodajte Komentar