0 0
Kako porabiti ostanke rižote

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

1 skodelica Ostanki rižote
5 žlic Drobtine
1 x Jajce
3 žlice Sir

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kako porabiti ostanke rižote

Iz ostankov rižote do okusnih polpetov.

  • 40 minut
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Pripravili boste okusne in hrustljave riževe polpete. Količina drobtin je odvisna od suhosti rižote.

Hladno zelenjavno rižoto zmešajte z jajcem, drobtinami, naribanim sirom in začinite po želji. Vse skupaj dobro premešajte. Masa je nared, ko iz nje z lahkoto oblikujete kepice. Glede na vlažnost rižote prilagajajte količino drobtin, da dobite primerno teksturo.

Ko so polpeti oblikovani, jih lahko zamrznete, lahko pa kar takoj pripravite.

Pečico segrejte na 200 °C in jih pecite 20 minut oziroma dokler ne dobijo zlate hrustljave skorjice. V zračnem cvrtniku pa jih pripravite tako, da zamrznjene položite na rešetko in jih 15 minut pečete na 200 °C.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Korenčkova pita
Naprej
Paradižnikov kruh
Nazaj
Korenčkova pita
Naprej
Paradižnikov kruh

Dodajte Komentar