Sestavine
-
1 skodelica Ostanki rižote
-
5 žlic Drobtine
-
1 x Jajce
-
3 žlice Sir
Navodila
Pripravili boste okusne in hrustljave riževe polpete. Količina drobtin je odvisna od suhosti rižote.
Hladno zelenjavno rižoto zmešajte z jajcem, drobtinami, naribanim sirom in začinite po želji. Vse skupaj dobro premešajte. Masa je nared, ko iz nje z lahkoto oblikujete kepice. Glede na vlažnost rižote prilagajajte količino drobtin, da dobite primerno teksturo.
Ko so polpeti oblikovani, jih lahko zamrznete, lahko pa kar takoj pripravite.
Pečico segrejte na 200 °C in jih pecite 20 minut oziroma dokler ne dobijo zlate hrustljave skorjice. V zračnem cvrtniku pa jih pripravite tako, da zamrznjene položite na rešetko in jih 15 minut pečete na 200 °C.
(Foto: pexels.com)