Sestavine
-
2 žlici Olivno olje
-
1× Čebula
-
2 stroka Česen
-
900 g Paradižnik
-
960 ml Zelenjavna juha
-
1/2 čajne žličke Bazilika
-
Sol in poper
-
240 ml Zgoščena smetana
Navodila
V velikem loncu na srednji temperaturi segrejte oljčno olje. Dodajte čebulo in česen ter ju kuhajte približno 5 minut, dokler se ne zmehčata.
Dodajte sesekljan paradižnik, juho, posušeno baziliko, sol in poper. Dobro premešajte.
Mešanico zavrite, nato pa zmanjšajte temperaturo in pustite vreti 20 minut oziroma dokler se paradižniki ne zmehčajo.
Mešanico prenesite v mešalnik in zmiksajte do gladkega.
Juho vrnite v lonec in dodajte smetano. Dobro premešajte in segrevajte na nizki temperaturi ter občasno premešajte, dokler se ne segreje do konca.
Juho postrezite vročo in jo po želji okrasite z lističi sveže bazilike in s kislo smetano.
Uživajte v okusni in kremasti paradižnikovi kremni juhi!
(Foto: pexels.com)