0 0
Juha za imunski sistem

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1,5 kg Piščanec
1 glava in 3 stroki Česen
5 cm velik kos Ingver
1 žlička Poper - beli
1 žlica Olivno olje
Čili
2 žlički Kurkuma
270 g Kokosovo mleko
200 g Sladki krompir
1 žlica Tamarind
Limeta sok
Koriander

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Juha za imunski sistem

  • 2 uri
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Piščanca položite v lonec. Dodajte 4 l vode, da je pokrit. Na močnem ognju zavrite, pri tem pa odstranite maščobo, ki je prišla na površje, in jo zavrzite. Zmanjšajte temperaturo na nizko.

Dodajte na pol prerezan cel česen, ingver in zrna popra. Kuhajte in občasno dušite 1 uro in pol ali dokler piščanec ni zelo mehak. Piščanca prestavite na krožnik in ga pustite, da se ohladi. Meso grobo zdrobite ter zavrzite kožo in kosti. Piščančjo juho precedite, pri čemer odstranite trdne snovi, tekočino pa prihranite.

V veliki ponvi segrejte kokosovo olje in dodajte čili, 3 sesekljane stroke česna in dodaten ingver. Med mešanjem kuhajte 2 minuti, nato pa vmešajte kurkumo. Počasi prilijte rezervirano piščančjo juho. Dodajte kokosovo mleko. Kuhajte 20 minut ali dokler se količina nekoliko ne zmanjša.

Dodajte jušne rezance in narezanega piščanca ter kuhajte 5 minut ali dokler jušni rezanci ne postanejo mehki. Vmešajte tamarind in limetin sok. Začinite po okusu. Razdelite v sklede. Na vrhu posujte koriander in postrezite z dodatnimi limetinimi rezinami.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Cimetovo čajno pecivo
Naprej
Zdravi čokoladni piškoti
Nazaj
Cimetovo čajno pecivo
Naprej
Zdravi čokoladni piškoti

Dodajte Komentar