Sestavine
-
1,5 kg Piščanec
-
1 glava in 3 stroki Česen
-
5 cm velik kos Ingver
-
1 žlička Poper - beli
-
1 žlica Olivno olje
-
1× Čili
-
2 žlički Kurkuma
-
270 g Kokosovo mleko
-
200 g Sladki krompir
-
1 žlica Tamarind
-
1× Limetasok
-
Koriander
Navodila
Piščanca položite v lonec. Dodajte 4 l vode, da je pokrit. Na močnem ognju zavrite, pri tem pa odstranite maščobo, ki je prišla na površje, in jo zavrzite. Zmanjšajte temperaturo na nizko.
Dodajte na pol prerezan cel česen, ingver in zrna popra. Kuhajte in občasno dušite 1 uro in pol ali dokler piščanec ni zelo mehak. Piščanca prestavite na krožnik in ga pustite, da se ohladi. Meso grobo zdrobite ter zavrzite kožo in kosti. Piščančjo juho precedite, pri čemer odstranite trdne snovi, tekočino pa prihranite.
V veliki ponvi segrejte kokosovo olje in dodajte čili, 3 sesekljane stroke česna in dodaten ingver. Med mešanjem kuhajte 2 minuti, nato pa vmešajte kurkumo. Počasi prilijte rezervirano piščančjo juho. Dodajte kokosovo mleko. Kuhajte 20 minut ali dokler se količina nekoliko ne zmanjša.
Dodajte jušne rezance in narezanega piščanca ter kuhajte 5 minut ali dokler jušni rezanci ne postanejo mehki. Vmešajte tamarind in limetin sok. Začinite po okusu. Razdelite v sklede. Na vrhu posujte koriander in postrezite z dodatnimi limetinimi rezinami.
(Foto: pexels.com)