Sestavine
-
2 x Strok - česen
-
1 x Čebula
-
250 g Šampinjoni
-
2 dl Kokosovo mlekogosto kokosovo mleko ali smetana za kuhanje
-
0.5 kg Listnati ohrovt
-
2 žlici Olivno olje
-
800 ml Voda
-
Poperpo okusu
-
Solpo okusu
-
50 g Pinjol
-
200 g Lososprekajeni losos
Navodila
Česen in čebulo olupite in nasekljajte, gobe narežite na rezine in ohrovtovim listom odstranimo trda stebla.
V loncu segrejte olivno olje in na njem prepražite čebulo. Dodajte česen in premešajte, nato pa takoj zatem dodajte gobe. Ko se bodo obarvale, dodajte ohrovt in mešajte, dokler ne uvene. Zalijte s kokosovim mlekom (smetano za kuhanje) in vodo, mešajte do vretja in kuhajte 3 minute. Začinite s soljo in pa s poprom, nato dobro zmiksajte s palčnim mešalnikom.
Po krožnikih razporedite kose natrganega lososa. Zalijte z juho, po kateri posujte pinjole. Pripravljeno jed postrezite.
(Foto: Getty Images)