Sestavine
-
2 žlici Olivno olje
-
2× Korenje
-
2× Stebelna zelena
-
1× Čebula
-
25 g Moka
-
3 stroki Česen
-
800 ml Zelenjavna juha
-
1 žlička Italijanske začimbe
-
Sol in poper
-
750 g Njoki
-
400 ml Rastlinsko mleko
-
3 skodelice Špinača
Navodila
Segrejte olje in dodajte sesekljano korenje, zeleno, čebulo in česen ter pražite približno 5 minut.
V zelenjavo vmešajte moko in kuhajte še 1 minuto, vmes pa mešajte. V lonec vlijte juho in dobro premešajte. Dodajte začimbe, sol in poper ter zavrite.
Nežno vmešajte njoke in kuhajte 5 minut, dokler se njoki ne zmehčajo. Dodajte mleko in špinačo ter kuhajte še 2 minuti, da špinača ovene. Postrezite vroče. Dober tek!
(Foto: freepik.com)