Sestavine
-
2 fileja Morski list
-
900 ml Zelenjavna juha
-
1× Čebula
-
2 stroka Česen
-
1× Korenje
-
1× Stebelna zelena
-
1× Bučka
-
1 žlica Paradižnikova pasta
-
1× Lovorjev list
-
Sol in poper
-
2 žlici Olivno olje
-
2× Paradižnik
-
Timijan
Navodila
V velikem loncu na srednji temperaturi segrejte oljčno olje. Dodajte sesekljano čebulo, sesekljan česen, na kocke narezan korenček in na kocke narezano zeleno. Dušite, dokler se zelenjava ne zmehča, približno 10 minut.
V lonec dodajte na kocke narezan paradižnik in paradižnikovo pasto. Prilijte zelenjavno juho ter dodajte posušen timijan in lovorjev list. Po okusu začinite s soljo in poprom. Vse skupaj premešajte.
Juho zavrite, nato pa zmanjšajte temperaturo na nizko. Kuhajte približno 15 minut, da se okusi zlijejo.
V lonec dodajte na kocke narezane bučke in koščke morskega lista. Juho kuhajte še 15 minut.
Juho iz morskega lista okrasite s sveže sesekljanim peteršiljem in postrezite vročo, po želji s hrustljavim kruhom.
(Foto: freepik.com)