0 0
Juha s piščancem za zimski čas

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1.5 l Jušna osnova čista piščančja jušna osnova
2 x - 3 x Krompir
1 x Piščančje prsi po možnosti s kostmi in brez kože
1 x Čebula
2 x Korenje
150 g Brstični ohrovt
Kisla smetana po želji, po okusu
Poper po okusu
Sol po okusu
Majaron po okusu

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Juha s piščancem za zimski čas

Ta juha je povsem preprosta in okusna, s piščancem in pa še z zelenjavo. Prijala bo vašemu telesu, ko vam bo ob mrzlih zimah prijetno ogrela telo.

  • 1 ura 05 minut
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Piščančje prsi operite in dajte v lonec, kamor boste vlili jušno osnovo. Pristavite in vsebino počasi zavrite. Znižajte temperaturo, da bo tekočina komaj opazno vrela, lonec delno pokrijte in piščančje prsi kuhajte 20 minut.

Medtem ko se bo meso kuhalo, pripravite zelenjavo. Skrbno očistite, operite in narežite na manjše koščke. Olupite čebulo in na drobno sesekljajte. Po 20 minutah kuhanja piščančje meso vzemite iz lonca. Položite ga na krožnik in pustite, da se nekoliko ohladi, nato pa ga natrgajte na kose. V lonec dodajte čebulo, korenje in krompir. Zelenjavo kuhajte 20 minut ob rahlem vrenju, nato v lonec dodajte brstični ohrovt in natrgano piščančje meso. Začinite z majaronom, poprom in soljo po vašem okusu. Juho kuhajte še 10 do 15 minut, po potrebi dolijte še malo tekočine (vodo, jušno osnovo).

Pripravljeno juho servirajte v globoke krožnike. Obogatite jo še s kančkom kisle smetane in postrezite skupaj s kruhom.

(Foto: Getty Images)

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Piščančje testenine iz pečice
Naprej
Karamelna torta
Nazaj
Piščančje testenine iz pečice
Naprej
Karamelna torta

Dodajte Komentar