Sestavine
-
1.5 l Jušna osnovačista piščančja jušna osnova
-
2 x - 3 x Krompir
-
1 x Piščančje prsipo možnosti s kostmi in brez kože
-
1 x Čebula
-
2 x Korenje
-
150 g Brstični ohrovt
-
Kisla smetanapo želji, po okusu
-
Poperpo okusu
-
Solpo okusu
-
Majaronpo okusu
Navodila
Piščančje prsi operite in dajte v lonec, kamor boste vlili jušno osnovo. Pristavite in vsebino počasi zavrite. Znižajte temperaturo, da bo tekočina komaj opazno vrela, lonec delno pokrijte in piščančje prsi kuhajte 20 minut.
Medtem ko se bo meso kuhalo, pripravite zelenjavo. Skrbno očistite, operite in narežite na manjše koščke. Olupite čebulo in na drobno sesekljajte. Po 20 minutah kuhanja piščančje meso vzemite iz lonca. Položite ga na krožnik in pustite, da se nekoliko ohladi, nato pa ga natrgajte na kose. V lonec dodajte čebulo, korenje in krompir. Zelenjavo kuhajte 20 minut ob rahlem vrenju, nato v lonec dodajte brstični ohrovt in natrgano piščančje meso. Začinite z majaronom, poprom in soljo po vašem okusu. Juho kuhajte še 10 do 15 minut, po potrebi dolijte še malo tekočine (vodo, jušno osnovo).
Pripravljeno juho servirajte v globoke krožnike. Obogatite jo še s kančkom kisle smetane in postrezite skupaj s kruhom.
(Foto: Getty Images)