0 0
Juha iz školjk

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
450 g Vongole školjke
Sol in poper
Čebula
200 ml Ribja jušna osnova
35 g Maslo
700 ml Mleko
Lovorjev list
145 g Krompir
50 g Dimljena slanina

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Juha iz školjk

  • 1 ura
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Očiščene školjke zavrite v ribji juhi in na zmerni temperaturi kuhajte, da se odprejo, 5-10 minut.

Zaprte školjke zavrzite. 10 školjk dajte na stran, ostale pa spravite iz lupin, lupine pa zavrzite.

Na maslu popražite sesekljano čebulo in po dveh minutah dodajte še narezano slanino.

Čebuli dodajte še olupljen in narezan krompir, lovorjev list, mleko in tekočino, ki je ostala od školjk.

Lonec pokrijte in zavrite, nato pa kuhajte na zmerni temperaturi še 15-20 minut.

Juhi dodajte oluščene školjke in segrevajte še dodatnih 5 minut.

Pred serviranjem juho še posolite in poprajte ter dodajte začimbe po okusu. Dodajte prihranjene školjke z lupinami in postrezite. Dober tek!

(Foto: pixabay.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Fuži v česnovi omaki s tartufi
Naprej
Ocvrti sir
Nazaj
Fuži v česnovi omaki s tartufi
Naprej
Ocvrti sir

Dodajte Komentar