Sestavine
-
450 g Vongole školjke
-
Sol in poper
-
1× Čebula
-
200 ml Ribja jušna osnova
-
35 g Maslo
-
700 ml Mleko
-
1× Lovorjev list
-
145 g Krompir
-
50 g Dimljena slanina
Navodila
Očiščene školjke zavrite v ribji juhi in na zmerni temperaturi kuhajte, da se odprejo, 5-10 minut.
Zaprte školjke zavrzite. 10 školjk dajte na stran, ostale pa spravite iz lupin, lupine pa zavrzite.
Na maslu popražite sesekljano čebulo in po dveh minutah dodajte še narezano slanino.
Čebuli dodajte še olupljen in narezan krompir, lovorjev list, mleko in tekočino, ki je ostala od školjk.
Lonec pokrijte in zavrite, nato pa kuhajte na zmerni temperaturi še 15-20 minut.
Juhi dodajte oluščene školjke in segrevajte še dodatnih 5 minut.
Pred serviranjem juho še posolite in poprajte ter dodajte začimbe po okusu. Dodajte prihranjene školjke z lupinami in postrezite. Dober tek!
(Foto: pixabay.com)