Sestavine
-
550 g Prekajena postrv
-
650 ml Voda
-
2× Čebula šalotka
-
240 ml Smetana
-
Sol in poper
-
2× Jajčni rumenjak
-
1/2 Limona
Navodila
Postrv razkoščičite in odstranite kožo. Meso postrvi narežite na koščke.
Narezano postrv in čebulo prelijte z 650 ml vode in kuhajte 45 minut. Juho precedite, shranite tekočino in v kuhinjskem mešalniku zmiksajte kuhano ribo, smetano in šalotko.
Zmiksano ribjo kašo vmešajte nazaj v shranjeno juho, dobro premešajte in kuhajte še 10 minut. Juho začinite s soljo in poprom in pokapajte z limoninim sokom.
Juho odstavite in jo zgostite z rumenjakom. Nalijte jo v skledice za juho in postrezite.
(Foto: pixabay.com)