Sestavine
-
4 x Paradižnik
-
1 pest Češnjev paradižnik
-
4 x Rdeča paprika
-
3 x Strok - česen
-
1 x Čebula rdeča
-
Poperpo okusu
-
Solpo okusu
-
4 jedilne žlice Kvinojakuhana kvinoja
-
1 pest Bazilikalisti bazilike
-
Kisla smetana
Navodila
Narežite papriko in jo položite na večji pekač. Razpolovite paradižnik in dodajte na pekač. Dodajte češnjev paradižnik, razrezano rdečo čebulo in česen. Vse skupaj posolite in popoprajte, pokapajte z oljčnim oljem in postavite v ogreto pečico. Pecite pri 180 stopinjah Celzija okoli 15-20 minut oziroma dokler se zelenjava ne zapeče.
Pečeno zelenjavo vzemite iz pečice. Paprike in paradižnike olupite, nato pa zelenjavo dajte v lonec za juho, zalijte z zelenjavno jušno osnovo in kuhajte okoli 10-15 minut, zato da se bodo okusi med seboj povezali.
S paličnim mešalnikom gladko zmiksajte kuhano zelenjavo in po potrebi še dodatno začinite.
Postrezite z žlico kisle smetane in kuhane kvinoje ter z nekaj listi bazilike.
(Foto: Getty Images)