Sestavine
-
8 žlic oljčnega olja
-
12 strokov česna
-
350 g suhe čičerkečez noč jo namakamo v hladni vodi
-
2 litra vode
-
1 žlička mletega kumina orientalske kumine
-
1 žlička mletega koriandra
-
2 korenčka
-
2 čebuli
-
4 stebla zelene
-
sol
-
poper
-
1 limone sok
-
4 žlice grobo narezanih lističev koriandra za posip
Navodila
Koraki
1
Narejeno
|
Priprava in kuhanje
V kozici segrejemo 4 žlice oljčnega olja. Dodamo drobno narezan česen in dušimo 2 minuti.
Namočeno čičerko dobro odcedimo, stresemo v 2 litra sveže vode, dodamo mleta kumin in koriander ter zavremo. Temperaturo znižamo in čičerko kuhljamo približno 2 uri in pol.
Medtem v ponvi segrejemo preostalo olje, dodamo na kocke narezan korenček, drobno nasekljano čebulo in na kolobarčke narezano zeleno; med mešanjem do mehkega zdušimo. Kuhano čičerko odcedimo in juho prihranimo. Prihranimo tudi četrtino čičerke, ki jo bomo porabili kot jušni vložek. K preostali čičerki dodamo zdušeno zelenjavo, premešamo, dolijemo približno polovico odcejene juhe in zmešamo s paličnim mešalnikom.
Zmiksano zelenjavno zmes dodamo k preostali juhi, dobro zmešamo ter začinimo s soljo, poprom in limonovim sokom. V juho vstavimo prihranjeno čičerko. Preden juho ponudimo, jo potresemo z narezanimi lističi koriandra.
|