0 0
Juha iz čičerike po tunizijsko

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
8 žlic oljčnega olja
12 strokov česna
350 g suhe čičerke čez noč jo namakamo v hladni vodi
2 litra vode
1 žlička mletega kumina orientalske kumine
1 žlička mletega koriandra
2 korenčka
2 čebuli
4 stebla zelene
sol
poper
1 limone sok
4 žlice grobo narezanih lističev koriandra za posip

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Juha iz čičerike po tunizijsko

PRAVA DOMAČA KUHINJA

  • Porcije 4
  • Enostavno

Sestavine

Navodila

Deli

Odlična čičerikina juha po tunizijskem navdihu.

 

Dober tek!

Koraki

1
Narejeno

Priprava in kuhanje

V kozici segrejemo 4 žlice oljčnega olja. Dodamo drobno narezan česen in dušimo 2 minuti.

Namočeno čičerko dobro odcedimo, stresemo v 2 litra sveže vode, dodamo mleta kumin in koriander ter zavremo. Temperaturo znižamo in čičerko kuhljamo približno 2 uri in pol.

Medtem v ponvi segrejemo preostalo olje, dodamo na kocke narezan korenček, drobno nasekljano čebulo in na kolobarčke narezano zeleno; med mešanjem do mehkega zdušimo. Kuhano čičerko odcedimo in juho prihranimo. Prihranimo tudi četrtino čičerke, ki jo bomo porabili kot jušni vložek. K preostali čičerki dodamo zdušeno zelenjavo, premešamo, dolijemo približno polovico odcejene juhe in zmešamo s paličnim mešalnikom.

Zmiksano zelenjavno zmes dodamo k preostali juhi, dobro zmešamo ter začinimo s soljo, poprom in limonovim sokom. V juho vstavimo prihranjeno čičerko. Preden juho ponudimo, jo potresemo z narezanimi lističi koriandra.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Juha iz koromača
Naprej
Kostanjeva juha z rdečim portskim vinom
Nazaj
Juha iz koromača
Naprej
Kostanjeva juha z rdečim portskim vinom

Dodajte Komentar