0 0
Jetrca v omaki s papriko

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 x Čebula
0.5 kg Jetrca telečjih ali govejih jetrc
2 x Paprika - rdeča ali baburi
1/3 čajne žličke Majaron suh ali pa 2 vejici svežega majarona
2 x Strok - česen
1 x Lovorjev list
Sol po okusu
100 ml Jušna osnova goveja jušna osnova ali voda
Poper - beli po okusu
1 žlica Sir sir mascarpone
2 žlici Sladka smetana
2-3 žlice Limonin sok

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Jetrca v omaki s papriko

To je res na hitro pripravljena jed. Če jih ne boste pražili predolgo in jih tudi ne boste solili že takoj na začetku, boste z jedjo resnično navdušeni. Jetrca bodo mehka, okusna, omaka pa slastna. Na krožniku pri nekaterih včasih ne ostane niti ena sama kapljica ali ostanek te jedi...

  • 25 minut
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Čebulo in česen na drobno nasekljajte. Papriko narežite na vašo poljubno velikost katero imate najraje. Jetrca pa narežite na majhne koščke.

V ponvi segrejte nekoliko olje. Dodajte še čebulo in posolite. Pražite jo toliko časa, da se čebula lepo spusti, usahne. Šele nato dodajte tudi papriko in pražite, da se ponekod že rahlo zlato-rjavo obarva. Sedaj dodajte česen in jetrca. Pražite 1 minuto, nato prilijte tekočino, čisto majčkeno olja po želji seveda, majaron, smetano, poper in vse to kuhamo nekaj minutk.

Sedaj odstavite in primešajte še sol, sir mascarpone ter limonin sok, vmešajte sol čisto na koncu, zato da bodo jetrca mehka.

Postrezite si s svojo izbrano prilogo.

 

Ideje za prilogo zraven: testenine, polenta, pire krompir, kruh, šampinjoni…

 

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Preprosti čajni piškoti
Naprej
Limonino pecivo
Nazaj
Preprosti čajni piškoti
Naprej
Limonino pecivo

Dodajte Komentar