Sestavine
-
1 x Čebula
-
0.5 kg Jetrcatelečjih ali govejih jetrc
-
2 x Paprika - rdečaali baburi
-
1/3 čajne žličke Majaronsuh ali pa 2 vejici svežega majarona
-
2 x Strok - česen
-
1 x Lovorjev list
-
Solpo okusu
-
100 ml Jušna osnovagoveja jušna osnova ali voda
-
Poper - belipo okusu
-
1 žlica Sirsir mascarpone
-
2 žlici Sladka smetana
-
2-3 žlice Limonin sok
Navodila
Čebulo in česen na drobno nasekljajte. Papriko narežite na vašo poljubno velikost katero imate najraje. Jetrca pa narežite na majhne koščke.
V ponvi segrejte nekoliko olje. Dodajte še čebulo in posolite. Pražite jo toliko časa, da se čebula lepo spusti, usahne. Šele nato dodajte tudi papriko in pražite, da se ponekod že rahlo zlato-rjavo obarva. Sedaj dodajte česen in jetrca. Pražite 1 minuto, nato prilijte tekočino, čisto majčkeno olja po želji seveda, majaron, smetano, poper in vse to kuhamo nekaj minutk.
Sedaj odstavite in primešajte še sol, sir mascarpone ter limonin sok, vmešajte sol čisto na koncu, zato da bodo jetrca mehka.
Postrezite si s svojo izbrano prilogo.
Ideje za prilogo zraven: testenine, polenta, pire krompir, kruh, šampinjoni…