0 0
Jetrca s čebulo

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 kg Goveja jetra
1 ½ skodelice Mlačno mleko
¼ skodelice Maslo
2 x Čebula
2 skodelici Moka
sol in poper po okusu

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Jetrca s čebulo

  • 45 min
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Rezine jeter nežno sperite pod hladno vodo in jih položite v skledo. Prilijte toliko mleka, da so jetrca pokrita. Med pripravo čebule pustite stati.

V ponvi na srednji temperaturi raztopite 2 žlici masla. Ločite kolobarje čebule in jih na maslu podušite, dokler se ne zmehčajo. Odstranite čebulo in v ponvi stopite preostalo maslo. Moko začinite s soljo in poprom ter jo dajte v plitvo posodo ali na krožnik. Iz jeter odcedite mleko in rezine povaljajte v mešanici moke.

Ko se maslo stopi, ogenj povečajte na srednje močan in v ponev položite obložene rezine jeter. Kuhajte, dokler se na dnu ne obarvajo rjavo. Nato jih obrnite in pecite tudi na drugi strani, dokler ne porjavijo. Dodajte čebulo in zmanjšajte temperaturo na srednjo, kuhajte dlje po okusu.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Šparglji na žaru
Naprej
Dežnikarica na žaru
Nazaj
Šparglji na žaru
Naprej
Dežnikarica na žaru

Dodajte Komentar

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com