Sestavine
-
1 kg Goveja jetra
-
1 ½ skodelice Mlačno mleko
-
¼ skodelice Maslo
-
2 x Čebula
-
2 skodelici Moka
-
Sol in poperpo okusu
Navodila
Rezine jeter nežno sperite pod hladno vodo in jih položite v skledo. Prilijte toliko mleka, da so jetrca pokrita. Med pripravo čebule pustite stati.
V ponvi na srednji temperaturi raztopite 2 žlici masla. Ločite kolobarje čebule in jih na maslu podušite, dokler se ne zmehčajo. Odstranite čebulo in v ponvi stopite preostalo maslo. Moko začinite s soljo in poprom ter jo dajte v plitvo posodo ali na krožnik. Iz jeter odcedite mleko in rezine povaljajte v mešanici moke.
Ko se maslo stopi, ogenj povečajte na srednje močan in v ponev položite obložene rezine jeter. Kuhajte, dokler se na dnu ne obarvajo rjavo. Nato jih obrnite in pecite tudi na drugi strani, dokler ne porjavijo. Dodajte čebulo in zmanjšajte temperaturo na srednjo, kuhajte dlje po okusu.
(Foto: pexels.com)