0 0
Ješprenov narastek s paradižnikovo omako

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
280 g Jajce
140 g Ovseni kosmiči
100 g Sir
400 g Ješprenj kuhan ješprenj
100 g Salama lahko tudi slanina
4 g Poper
4 g Sol
6 g Maslo
6 g Peteršilj - nasekljan
8 g Drobtine za pekač
SESTAVINE ZA OMAKO
40 g Bela moka
20 g Sladkor
60 g Olje
6 g Lovorjev list
4 g Muškatni orešček - mleti
4 g Poper
4 g Sol
100 g Paradižnikova mezga

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ješprenov narastek s paradižnikovo omako

Ješprenov narastek na malce drugačen način...

  • 60 minut
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

  • SESTAVINE ZA OMAKO

Navodila

Deli

Kuhanemu ješprenu dodajte jajca, sir in salamo ali pa slanino ter vse skupaj dobro premešajte, dodajte ovsene kosmiče in zopet ponovno premešajte.

Namažite modelčke z maslom in potresite z drobtinami ter z zmesjo napolnite, nadevajte modelčke. Pecite jih na srednji temperaturi v pečici okoli 20-30 minut.

Ponudite jih kot prilogo k omaki. Slanino ali pa salamo, po vaši želji lahko izpustite, če ne jeste mesa; zato lahko pa dodaste vašo poljubno zelenjavo. Za omako na maščobi prepražite sladkor, nato dodajte še moko in paradižnikovo mezgo ter vse skupaj zalijte s hladno vodo.

Kuhajte, dokler se ne zgosti, začinite s soljo, poprom, lovorjevim listom in muškatnim oreščkom. K narastku dodajte še omako.

Dober tek!

(Foto: Getty Images)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Tortni nadev
Naprej
Ovsena kaša z banano in semeni
Nazaj
Tortni nadev
Naprej
Ovsena kaša z banano in semeni

Dodajte Komentar