Sestavine
-
280 g Jajce
-
140 g Ovseni kosmiči
-
100 g Sir
-
400 g Ješprenjkuhan ješprenj
-
100 g Salamalahko tudi slanina
-
4 g Poper
-
4 g Sol
-
6 g Maslo
-
6 g Peteršilj - nasekljan
-
8 g Drobtineza pekač
-
SESTAVINE ZA OMAKO
-
40 g Bela moka
-
20 g Sladkor
-
60 g Olje
-
6 g Lovorjev list
-
4 g Muškatni orešček - mleti
-
4 g Poper
-
4 g Sol
-
100 g Paradižnikova mezga
Navodila
Kuhanemu ješprenu dodajte jajca, sir in salamo ali pa slanino ter vse skupaj dobro premešajte, dodajte ovsene kosmiče in zopet ponovno premešajte.
Namažite modelčke z maslom in potresite z drobtinami ter z zmesjo napolnite, nadevajte modelčke. Pecite jih na srednji temperaturi v pečici okoli 20-30 minut.
Ponudite jih kot prilogo k omaki. Slanino ali pa salamo, po vaši želji lahko izpustite, če ne jeste mesa; zato lahko pa dodaste vašo poljubno zelenjavo. Za omako na maščobi prepražite sladkor, nato dodajte še moko in paradižnikovo mezgo ter vse skupaj zalijte s hladno vodo.
Kuhajte, dokler se ne zgosti, začinite s soljo, poprom, lovorjevim listom in muškatnim oreščkom. K narastku dodajte še omako.
Dober tek!
(Foto: Getty Images)